Mad

Mad med krydderi til krop og sundhed

25. september 2009

På Strandmøllekroen i Klampenborg mødes fortid og nutid med indiansk urteviden. Kokken har taget den kendte urteblanding Life Spice® Cuisine til sig. Som kosttilskud har Life Spice Vital i flere år været kendt for sin effekt – nu kan det nydes som en del af lækre menuer.

På Strandmøllekroen, hvor rammerne er så danske, at film som ”Soldaterkammerater”, ”Gasolin”, ”Den eneste ene” og senest ”Flammen og Citronen” har scener herfra, har restauratør og kok Rasmus Bonde fundet glæde i indiansk urteviden.

Life Spice startede som et kosttilskud, men den unikke urteblanding er blevet mere og mere populær som krydderi. Også i klampenborg, hvor Rasmus Bonde er faldet for det fleksible krydderi – der er velegnet til de fleste råvarer både i kolde og varme retter.

– Herudover er det exceptionelt, at et krydderi med hvidløg både kan være tydeligt og alligevel ikke dominerende.

Ernæringsdelen betyder også noget for Rasmus, der er glad for at den moderne kokkeuddannelse heldigvis fokuserer mere og mere på området. Derfor er det kun endnu et plus, at urterne i life Spice Cuisine kan tilføje noget til kroppen.

– Hvidløg er jo kendt for at styrke kredsløbet og immunforsvaret og faktisk også at sænke kolesteroltallet, ingefær har smertestillende og kredsløbsforbedrende egenskaber og er godt for gigtpatienter, bukkehornsfrø og løvstikke er gode urter for fordøjelsen og basilikum er godt for hukommelsen, så hvis man både kan fryde ganen og kroppen på samme tid, kan man efter min mening ikke nå højere!

Birgit Helen, der i sin tid skabte life Spice-blandingerne efter et møde med en nordamerikansk indiansk kvinde, har efterhånden fået rigtig god respons på krydderiblandingen til mad. På Mols-linien har chefkokken og bagermesteren også skabt nogle life Spice retter og brød. Og i skrivende stund er flere professionelle kokke, i gang med at lege med det nye krydderi. Birgit Helen har planer om at samle alle opskrifterne i en bog.

Vi har fået lov at kigge med over skuldrene og bringer her et par lette opskrifter, som Rasmus Bonde har skabt til en frokost eller som for- og efterret til gæster:

Øl-fordrukne Life Spice muslinger
150 g fint snittet skalotte løg
100 g fint snittet rodfrugter
1 kg linie blåmuslinger
1 dl. mørkt øl
1 tsk. med top Life Spice® Cuisine
Løg og rodfrugter ristes af i gryde ved høj varme
Muslinger kommes i og øl tilsættes
Læg låg på gryden og vent 4 minutter – tag låget af og tilsæt hakket persille, salt og peber
Hvis der er nogle muslinger, der ikke har åbnet sig, kasseres disse.
Retten kan også nydes let afkølet med groft Life Spice krobrød, som dyppes i muslingesaucen.
Life Spice krobrød
I en almindelig gærdej med 1 kg mel tilsættes 4 gram knust
Life Spice® Cuisine.
Formes til 2 brød eller i små flutes og drysses efter pensling med vand eller mælk med 1 gram
Life Spice® Cuisine
Bages som anvist
Strandmøllekroens Øresunds-brie
En hel brie flækkes på langs og drysses med Life Spice®
Cuisine samt salt og peber på den ene halvdel.
Den anden halvdel pensles med olivenolie.
Brien lægges sammen og prikkes hele vejen igennem med stegegaffel
– pakkes ind i film og lægges på køl i 5 døgn.
Derefter er osten klar til servering ved stue temp.
God til Life Spice krobrød!

Forrige artikelSommerskønt & økologisk

Næste artikelKostomlægning knækkede brystkræft