Mad

Aldrig har medicin smagt så godt

3. april 2014

Det allervigtigste i kampen mod kræft er at styrke og aktivere kroppens selvhelbredende kræfter. En af de mest geniale måder at gøre dette på, er ved at booste kroppen med flydende livskraft – også kaldet friskpresset juice. I USA er friskpresset juice en del af behandlingen på de fleste alternative behandlingssteder. 

Et menneske, der er ramt af kræft, har brug for gode næringsstoffer for at hjælpe kroppen til at rense ud og rette al energi mod at blive rask. Her er friskpresset juice et godt redskab, mener juicemester og smoothiepusher, Mads Bo.

– Når vi drikker friskpresset juice, kan det måles direkte i blodbanen efter blot 15 minutter. Her er kroppen nemlig allerede færdig med at fordøje juicen. Det betyder, at kroppen nu har ’fritid’ til at selvhelbrede sig selv. Den har med andre ord overskudsenergi, fordi kroppen altid vil prioritere fordøjelsen frem for dens egen selvhelbredelse, siger Mads Bo.

– Er man alvorligt syg, gælder det om at fokusere al sin energi på selvhelbredelse, og dermed undgå at bruge værdifulde ressourcer på at fordøje noget, som man alligevel aldrig har været ment til at skulle spise, som eksempelvis store mængder kød, mælk, sukker og hvidt brød. Derfor er jeg overbevist om, at friskpresset juice og smoothies er langt vigtigere end medicin.

Næringsstoffer på et sølvfad

Mads Bo pointerer, at friskpresset juice på ingen måde kan sammenlignes med pasteuriseret kartonjuice.

– Jeg kalder friskpresset juice for kroppens ekspres-service, da det på rekordtid bidrager med rå og uspolerede næringsstoffer, som hverken er blevet kogt, stegt eller forarbejdet. Af samme grund er juicer og smoothies intet mindre end geniale for folk, som har nedsat eller ingen appetit. Frugter og grøntsager er komprimeret sollys, og når vi drikker det i form af friskpresset juice og smoothies, pumper vi vitterlig flydende livskraft direkte ind i blodårerne, pointerer Mads Bo, der derfor foretrækker grønne juicer og smoothies.

– De indeholder mindre sukker og langt flere næringsstoffer. Med andre ord giver grønne juicer og smoothies det, kroppen allermest har brug for – hurtigt, letoptageligt og så lidt energikrævende som muligt. Man fristes til at sige, at næringsstofferne bliver serveret på et sølvfad.

Et middel, der kan løfte juicens næringsværdi, er protein i pulverform.

– Hvis du ikke indtager andet end juicer og smoothies, er det en rigtig god ide at tilføje proteinpulver i dine smoothies, da din smoothie så går fra at være fantastisk, til også at være et fuldnæret måltid. Vælg altid vegetarisk proteinpulver af en høj kvalitet, f.eks. Plantforce eller SunWarrior.    

Kræft hader virkelig broccoli

En af de grøntsager, Mads Bo fremhæver i forhold til kræft, er broccoli.

– Jeg elsker min gode ven Chris MacDonalds gebrokne udtalelse om, at kræft hader broccoli, for intet kan være mere rigtigt. Af andre ingredienser, som har vist sig at have en særlig positiv effekt på kræft, kan nævnes gulerødder, rødbede, blegselleri, spinat, grønkål – og kål generelt, siger Mads Bo.

– Drik masser af forskellige ’farver’, og brug gerne de gule, grønne, pink og orange farver. Hertil kommer selvfølgelig potente sager, som brændenælder og mælkebøtter, der rent næringsmæssigt slår de fleste grøntsager i supermarkedet med mange banelængder. 

Juicen klarer det ikke alene…

– Personligt er jeg overbevidst om at 80 pct. af det, at være sund, sidder mellem ørene. Så vi må også tage ansvar for vores tanker og følelser. Derudover er ilt og vand de absolutte vigtigste næringsstoffer, det kommer før juicer og smoothies – trods alt.  

Har du lyst til at kaste dig ud i nogle af Mads Bo’s opskrifter, så har vi et par af de mest kræft-fjendtlige med i dette nummer.

 

De to bedste grundt til at drikke friskpresset juice:

1. Friskpresset juice tilfører kroppen enorme mængder næringsstoffer, på en hurtig, letoptagelig og så lidt energikrævende måde som muligt.

2. Når vi tilfører kroppen friskpresset juice, aktiverer vi de processer, som sætter rengøringsteamet i omdrejninger. Lag for lag afgifter og renser kroppen de affaldsstoffer ud, som den måske ikke har haft tid og overskud til i lang tid.

 

 

 

Mere inspiration

Mads Bo er forfatter til bestsellerne ‘High on Juice’, ‘High on Smoothies’, ‘Super Grønne Juicer &  Smoothies’ og ‘Super Simpel Sundhed’, der er fyldt med inspiration til, hvordan du kan sammensætte dine sunde juicer og smoothies, hvilket udstyr det kræver og mange andre gode tip.

Find bøgerne i Naturlishoppen.dk

 

Her finder du opskrifter på fire lækre drinks

Purple power

Kondidrik

Body Builder

Grøntsagsspreder

Forrige artikelFem bud til en sundere hud

Næste artikelGode råd fra Emma Gad, som godt gider