Mad ved svamp i maven?

Jeg skal have veninder til frokost. En af dem har en svamp i maven med meget ubehag. Hvad kan jeg lave til hende, så hun også kan nyde det?

Med venlig hilsen

Veninden

 


 

Tak for spørgsmålet! Det kan sagtens lade sig gøre at lave noget lækkert til din veninde, men der er en del fødevarer, hun helst ikke skal have. Det er oftest:

sukker

gær

mælkeprodukter

tørret frugt – samt almindelig frugt i større mængder

gluten (kan være et problem)

øl, vin, spiritus, eddike

pålæg med mel og tilsætningsstoffer

Er din veninden på en kur for at blive fri for svampen, så spørg hende, om der er andre fødevarer, hun skal undgå. Der kan nemlig være flere fødevarer (f.eks. svampe), der er bedst at holde sig fra, men ved at fjerne ovenstående, har du hjulpet hende meget.

Nu ved jeg ikke, hvad du har tænkt dig, at menuen skal være, men skal det være smørrebrød, kan du købe brød uden gær og gluten i en helsekostbutik og nogle supermarkeder. Hertil kan der serveres æg, fisk, “rene” stykker kød (helst lyst som f.eks. fjerkræ) skåret ud som pålæg samt grøntsager.

Grøntsager og salater, brune ris, quinoa (glutenfri), fisk, æg og lyst kød kan hun spise medmindre, der er noget af det, hun ikke tåler.

En forret kan evt. være avokado med rejer, krydderurter og lidt rucolasalat.

Hovedret kan være ristaffel med kylling, karry, kokosmælk og brune ris. Dertil kan der være grøntsager, kerner, kokosmel, rosiner, æblestykker m.m., som man selv tager på. Det giver din veninde mulighed for at vælge det, hun kan tåle.

Det kan også være salater, grøntsager og fisk/lyst kød. Brug gerne krydderier og krydderurter i maden.

Dessert kan være en lille frugtsalat med hakkede og ristede nødder/mandler/kerner samt frisk mynte.

Jeg håber, det kan være en hjælp. Ellers må du skrive igen.

 

Mange hilsner fra

Trine Vesteraa

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*