Nyheder

Madsløseri koster vand

27. august 2008

Halvdelen af al mad i verden bliver ikke spist, men forsvinder inden det bliver stillet på bordet. Og i Vesten smides næsten en tredjedel af al mad ud.

Dermed går enorme mængder af værdifuldt vand til spilde til ingen nytte, viser en ny undersøgelse, som er fremlagt på en konference i Stockholm om verdens vandressourcer.
Der går umådeligt meget vand til dyrkning af afgrøder, og der går store mængder af vand til fremstilling af fødevarer. Næsten halvdelen af verdens afgrøder anvendes til dyrefoder, og at producere et kilo kød “koster” i gennemsnit 10.000 liter vand.
De opsigtvækkende tal skal ses på baggrund af, at 1,4 milliard af verdens indbyggere bor i områder med stor vandmangel. Lige så mange bor nær store vandressourcer men uden adgang til dem på grund af dårlig infrastruktur. Dermed truer hungersnød i navnligt det sydlige Afrika og i det sydlige Asien.
– I almindelige husholdninger, deriblandt Sverige, kastes mellem en fjerdedel og en tredjedel af maden i skraldespandene, selv om 80 procent kunne spises.
Kilde: Jyllands-Posten

Forrige artikelEpileptikere drukner oftere

Næste artikelDårlig finmotorik som barn øger risiko for fedme