Nyheder

Mælkeallergi kan behandles med mælk

13. november 2008

Mælkeallergi kan afhjælpes, hvis allergikeren indtager stigende mængder mælk over en længere periode.

Mælk kan sandsynligvis afhjælpe mælkeallergikeres intolerance over for mælk, viser forskningsresultater offentliggjort i Journal of Allergy & Clinical Immunology, ifølge et nyt studie af 19 børn i alderen 6 til 17 år, som et hold af forskere har udført i samarbejde med Johns Hopkins Hospitals børnecenter.
I forsøget indtog 12 af børnene stigende doser mælkepulver, mens de resterende syv børn fik placebo-pulver. Og resultatet er, at indtaget af mælkepulver kan »genoptræne immunsystemet til helt at overse eller bedre tolerere de allergener i mælken, som tidligere forårsagede allergiske reaktioner,« siger en af forskerne bag undersøgelsen og direktør på hospitalets center for allergi og immunologi, læge Robert Woods til Reuters.
De børn, der fik mælkepulveret var efter fire måneders behandling i stand til at indtage op mod halvanden deciliter komælk uden at få allergiske reaktioner, mens de børn, der fik placebopulver, stadig ikke kunne drikke en teskefuld uden at få problemer.
Robert Woods advarer dog mod, at forældre begynder at give deres børn mælkeprodukter uden overvågning fra en lægelig ekspert.
Indtil videre kan han ikke sige med sikkerhed, om helbredsforbedringerne er varige, eller om de ophører, hvis allergikerens immunsystem ikke konfronteres med allergenerne dagligt.
Kilde: Dagens Medicin

Forrige artikelAntidepressiv medicin kan nedsætte mænds fertilitet

Næste artikelNye krav til Made in China

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.