Nyheder

Mælkesyrebakterier giver mindre risiko for eksem

3. maj 2007

Børn, som havde fået probiotiske mælkesyrebaktier tilført i fostertilstanden og frem til et års alderen, blev mindre allergisk disponeret, viser ny forskning.

Mælkesyrebakterier kan reducere forekomsten af såkaldt IgE-associeret eksem hos små børn. Det viser en svensk undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet Journal of Allergy and Clinical Immunology.

Forskerne ønskede at undersøge muligheden for at forebygge eksem og overfølsomhed hos nyfødte børn med allergi i familien. I en dobbeltblindet, placebokontrolleret undersøgelse fik 188 gravide kvinder dagligt probiotiske mælkesyrebakterier i form af Lactobacillus reuteri fra uge 36 af svangerskabet og frem til fødslen. Deres børn fik efterfølgende denne behandling frem til 12-måneders alderen.

Undersøgelsen viser, at behandlingen ikke giver en generel reduktion af allergisk sygdom, f.eks. spædbørnseksem. Ca. en tredjedel af børnene havde efter et år eksem, både i probiotika- og i placebogruppen.

Derimod var andelen af børn, der havde spædbørnseksem og samtidig var overfølsomme mod allergener, signifikant lavere i den gruppe, der havde fået probiotika. Effekten var særlig tydelig blandt de børn, hvis mødre selv var allergiske. Forskerne finder resultaterne interessante, da det netop er blandt disse børn, at risikoen for at udvikle allergisk astma og høfeber er størst, når de bliver ældre.

Resultaterne taler for, at de børn, der har fået probiotika, har en lavere risiko for at udvikle allergisk astma og høfeber i skolealderen. Derfor planlægger forskerne en opfølgning, når børnene er syv år.

Kilde: Dagens Medicin

Forrige artikelStimulation af hjernen kan hjælpe deprimerede

Næste artikelStor interesse for frugt til skolerne

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.