Nyheder

Mænd lever sundere

10. august 2009

Grøn mad, færre kalorier og motion vinder frem blandt midaldrende danske mænd. Belønningen er længere levealder og større selvværd.

Midaldrende og veluddannede danske mænd tager deres sundhed mere alvorligt end nogensinde. De spiser sundere, dyrker mere motion, er langt overvejende tilfredse med deres sexliv og lever så meget længere, at de med hastige skridt nærmer sig kvinderne. Det viser de seneste sundheds- og livsstilsundersøgelser, som blandt andet Statens Institut for Folkesundhed og en række forskere står bag, skriver Berlingske Tidende.

I gruppen af 45-64-årige dyrker 11 procent flere mænd motion end i 2000, da man sidst målte. 35 procent flere mænd spiser salat hver dag, og otte ud af ti er tilfredse med deres krop.

Tallene overrasker ikke forskerne.

– De veluddannede mænd i 50'erne lever betydeligt sundere i dag end for ti år siden. De har taget sundhedsbudskaberne til sig. De tør stå ved, at det har en særskilt værdi at leve sundt og se ordentlig ud. De har for længst accepteret den feminisering af kosten, der har fundet sted. De spiser mere salat og frugt, vælger lightprodukter og skifter det røde kød ud med lysere kød eller vælger endda at spise vegetarisk en gang imellem, siger ernæringsekspert Per Brændgaard til Berlingske Tidende.

Kilde: fpn.dk

(oprettet 11. august 2009)

Forrige artikelMononucleosis infectiosa – ”kyssesyge”

Næste artikelEr dåsefisk egentlig sundt?