Mænd og sygdom

Min mand, der er 61 år, blev i foråret indlagt akut med et hjerteanfald (puls 176). Han blev behandlet med blodfortyndende medicin, hvorefter han begyndte at bløde kraftigt fra tarmen. Blev overflyttet til kirurgisk afdeling, hvor man konstaterede en 2 cm. stor (ondartet viste det sig) svulst i tyktarmen. Han fik denne og et stykke af tyktarmen fjernet, og blev efterfølgende udskrevet med besked om at komme til kontrol igen om 1 år, dv.s., at alt kræft blev fjernet. Så vidt så godt. MEN – hvordan får jeg ham til at forstå, at han skal spise anderledes og motionere for at forebygge, at han igen får kræft. Han har i årevis ikke spist morgenmad eller frokost, fordi han påstår, at han dels ikke er sulten, dels får kvalme af at spise på de tidspunkter af dagen. Når han så kommer hjem efter arbejde, kaster han sig over køleskabet og spiser efterfølgende også meget aftensmad.
Jeg lever selv efter de bedste kostråd både til morgenmad, frokost og aftensmad, d.v.s. masser af grønt og frugt, intet fedt, masser af motion etc., og jeg har det på alle måder godt. Men hvorfor er min ellers velbegavede mand så dumstædig, at han ikke vil gøre noget for at leve sundere, så han ikke igen får kræft, netop når man ved, at kosten spiller så stor en rolle, specielt ved tyktarmskræft, som mest rammer mænd (mangel på fibre i kosten). Kan I give ham nogle slagkraftige argumenter for at lægge sin livsstil om? Jeg vil gerne bevare ham så længe som muligt!


Tak for mailen. Mænd bryder sig ikke om at have en sygdom, så de prøver at skubbe den fra sig og negligere den. De tror, at deres mandighed lider, og at de mister anseelse, hvis de indrømmer, at de er syge. I stedet for at sætte deres sygdom på plads, så den ikke kommer i vejen for sundheden.
Selvfølgelig bør din mand vise, at han er et mandfolk og tager slagsmålet op med de sygdomme, som han efterhånden får. Det gør de rigtige mænd, som hviler i sig selv. De andre stikker som strudsen hovedet ned i jorden og fornægter virkeligheden.
Jeg vedhæfter nogetfra www.dsgnet.dk om, hvordan man selv kan modvirke kræftsygdom og tilbagefald/spredning. Vedrørende kosten kan jeg anbefale bogen “Mad din Mirakelmedicin” af Jean Carper. Heri er der fin vejledning i kosten ved cancer. Han kan også læse min bog “Maven – din bedste ven. Sundhed fra mund til bund”. (Gad 2005).
Mange gode hilsener
Carsten Vagn-Hansen

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*