Nyheder

Magnesium reducerer for tidligt fødtes risiko for hjerneskader

3. september 2008

Hvis gravide kvinder, der er i fare for at føde for tidligt får intravenøst magnesiumsulfat, kan det reducere risikoen for, at deres børn fødes med visse former for hjerneskader.

I en dobbeltblindet undersøgelse af over 2.200 gravide med overhængende risiko for at føde allerede i uge 24 til 31 af svangerskabet, blev deltagerne fordelt til enten at indgå i en gruppe, der fik intravenøst magnesiumsulfat, eller en placebogruppe.
Formålet med undersøgelsen, som er offentliggjort i tidsskriftet New England Journal of Medicine, var i første omgang at undersøge, om spædbørnsdødeligheden og antallet af dødfødte børn blev påvirket af behandlingen.
Forskellen i dødelighed mellem de børn, der havde fået magnesiumsulfat, og dem, der havde fået placebo, var ikke signifikant.
Derimod viste en yderligere analyse af, hvor mange af børnene der havde fået moderat eller alvorlig cerebral parese, spastisk lammelse, en signifikant forskel mellem grupperne. Blandt børn af mødre, der havde fået magnesiumsulfat, havde 1,9 pct. cerebral parese. Tilsvarende andel i placebogruppen var 3,5 pct.
I og med, at metoderne til at redde stadig flere for tidligt børn er blevet forbedret, fødes der også flere børn med hjerneskader. Derfor er der også behov for at udvikle strategier til at undgå disse hjerneskader, mener forskerne.
Kilde: Dagens Medicin

Forrige artikelAnsigtsform afslører mænds aggressivitet

Næste artikelTil kamp mod den globale kræftepidemi

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.