Makeup, når du er gravid – dur det?


 

Ja, det gør det! Huden opfører sig dog ofte anderledes under graviditet, fordi hormonerne er ekstra aktive. Det kan f.eks. komme til udtryk i flere bumser og udbrud, end man plejer. Andre oplever de får ekstra tør hud, fordi baby trækker god næring til sig for at vokse.

Vær opmærksom. Undlad at komme gammel makeup på, der kan have eventuelle bakteriedannelser i – gå efter de rene og økologiske mærker. Mineral-makeup er også rent. Man kan bare ikke kalde et mineral økologisk, da det ikke kan dyrkes som plantemateriale. Rent er det ikke desto mindre og fri for syntetiske parfumer, farver og konserveringsstoffer.

Noget af det skønneste er mineral-foundations. De lukker ikke porerne og smelter lige så elegant sammen med dine egne olier i huden og har en naturlig solbeskyttelse. Da de samtidig er anti-inflammatoriske, hjælper de på samme tid huden med at hele og beroliger irriteret hud, som bliver pænere af brug. Da mineralerne overlapper hinanden, kan huden ånde.

Inika er et andet skønt mineral-makeupmærke, der som Jane Iredale har de fineste pigmenter i mange farvetoner, der passer lige til din hudtone.

Til den tørre hud er de flydende foundations gode. Blender så smukt ind i hudens egen pigment, at det ser naturligt ud – giver en ensartethed, mens man stadig kan se f.eks. ens smukke naturlige fregner. Og ønsker man let dækning med solfilter har Coola en solcreme med Spf 20, som giver glød på samme tid. De har i øvrigt også matterende solcremer til ansigtet, der føles bløde som fløjl og absorberer olie, hvis man har tendens til at blive varm og fugtig meget hurtigt.

Faste mineral-foundations ligger smukt på huden og er let matterende på samme tid.

Mascara kan friske ethvert øje og blik op. Men der findes mange rene og økologiske mascara, og her er det bare vigtigt at understrege ikke at dele sin mascara med andre og skifte hyppigt for at undgå bakterier på vipper og slimhinder. Tre til seks måneder for en åben mascara er de gængse råd.

Læbepomader med lidt shine og farve er vidunderligt og sommerligt. Til fest kan tættere pigmentering virkelig gøre en stor forskel. F.eks. i knaldrød eller orange toner. Der er mange smukke i de økologiske mærker og i mange farver. Gå ‘nude’ og naturlig eller all in med farver. Gravid eller ej – der er fri leg!

Tine Juul Andersen, skønhedskonsulent

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*