Opskrifter

Makrel med ingefær og lime

7. april 2010

En lækker fed fisk, der får både det syrlige og stærke til at smage.

Til 2 personer

1 stor makrel 1 appelsin 50 g ingefær 1 spsk soja saft af 1 lime 1/2 rød chili

Skær appelsinen i skiver og læg dem på risten i bunden af en dampbradepande. Gør fisken i stand, skær ridser i skindet og læg den oven på appelsinen. Riv ingefæren på et groft rivejern, drys den over makrellen og dryp med soja og limesaft. Fjern kernerne fra chilien, skær den i ganske tynde strimler og drys den over fisken. Lad fisken dampe i ca. 12-15 minutter.

TIP:

Har du ikke en dampbradepande, kan du bage fisken i ovnen i et ovnfast fad. Husk at komme lidt olie i bunden. Fisken skal bage i ca. 15 minutter ved 180 grader i en forvarmet ovn.

Fra “Slankekur for sultne mænd” af Lene Hansson

Forrige artikelSund mad til rigtige mænd

Næste artikelSvigermors drøm (sød kartoffelsuppe)