Mandelkage med kokosfløde og bær

Bare fordi du ikke ønsker gluten eller mælk i din kost, behøver du jo ikke undvære stunder med forkælelse.

Til 4-6 personer

Bund:

Du skal bruge:

6 æggehvider

50 g sukrin

80 g mandler

en knivspids salt

Sådan gør du:

Pisk hviderne stive med sukrin og salt. Mal mandlerne til mel og vend melet forsigtigt sammen med de stiftpiskede hvider. Fordel massen i en springform beklædt med bagepapir på ca. 22 cm.

Bag bunden ved 175 grader i 20 -25 minutter til overfladen er lys gylden. Lad bunden køle helt af og fjern bagepapiret forsigtigt.

 

Fløde:

Du skal bruge:

1 dåse kokosmælk – kun den faste del af kokosmælken

1½ tsk. honning

¼ tsk. vaniljepulver

Sådan gør du:

Til fløden skal du kun bruge den faste del af kokosmælken, så undgå at ryste dåsen. Hvis ikke kokosmælken har samlet sig en en fast og en vandet del, kan den sættes i køleskabet først. Du kan tjekke ved forsigtigt at vende dåsen og høre, om det skvulper.

Pisk den faste del af kokosmælken med honning og vaniljepulver. Fordel det oven på bunden og pynt med friske bær.

 

Pynt:

Masser af friske bær og lidt frisk mynte.

 

 

Tip til at undgå madspild:

Den vandede del af kokosmælken kan bruges til wokretter, supper og i smoothies. Frys den ned, hvis du ikke lige står og skal bruge den.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*