Opskrifter

Mandelmuffins med violer

24. april 2011

Det er nemt at bage muffins, og pyntet med violglasur og kandiserede violer bliver de små kager helt uimodståelige.

12 stk.

  • 150 g blødt smør
  • 200 g rørsukker
  • 3 mellemstore æg
  • kornene fra 1/2 stang vanilje
  • 100 g mandelmel
  • 1 moden banan
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • flormelis
  • viollikør, cognac eller kogende vand
  • friske eller kandiserede violer

Tænd ovnen på 200 grader. Pisk smør og sukker hvidt og cremet. Tilsæt æggene lidt efter lidt sammen med vaniljekornene. Rør forsigtigt mandelmel og moset banan i æggemassen. Sigt mel og bagepulver i og vend forsigtigt rundt med en dejskraber og løs hånd. Fordel dejen i muffinsforme og bag kagerne i ca. 15 minutter. Lad dem afkøle på en rist. Pynt kagerne med glasur af florsukker rørt op med viollikør, cognac eller kogende vand. Drys med friske eller kandiserede violer.

TIPS!

– Det bedste resultat fås, hvis muffinsforme af papir sættes ned i en muffinsform af metal. På den måde bevarer kagerne bedst faconen, og samtidig er de nemmest at få ud af formen.
– Stik en trægrillpind ned midt i en muffin for at teste, om den er bagt. Hvis der sidder rå dej på pinden, når du trækker den ud igen, er kagen ikke gennembagt og skal have lidt længere.

Fra bogen “Naturens Spisekammer” af Anette Eckmann.

Forrige artikelGransaft

Næste artikelVi stigmatiserer overvægtige