Mange årsager

Kan jeg tage c-vitaminer “Aktive Legs” og/eller hestekastanje, B12 vitamin, samt træne ben hos fysioterapeut to gange ugentlig, for at undgå kompressionsstrømpe? Jeg er ved at få taget mål til kompressionsstrømper ved at få stramt elastikbind på begge ben – jeg skal beholde bindet på hele døgnet og får det skiftet mandag og torsdag.

 


 

Der er mange forskellige årsager til at anvende kompressionsstrømper. En af de hyppigste grunde er væskeophobning i benene, hvilket kan skyldes så forskellige ting som dårligt hjerte, nyreproblemer, et dårligt venekredsløb i benene, betændelse osv.

Du angiver desværre ikke, hvilken diagnose som har foranlediget dine kompressionstrømper.

Hestekastanje og Active Legs er gode til at styrke venekredsløbet i benene. C-vitamin er et vigtigt molekyle for bindevævet, da det indgår i dannelsen af kollagen, mens B12 er nødvendigt for sundheden af nerverne. Hvis din årsag således ikke er en af disse, vil tilskuddene formentlig ikke hjælpe dig.

Fysioterapi er godt uanset årsagen.

God bedring

Maria Pinderup Langbak

Naturlægen.com

1 kommentar

 • Henning Rolapp siger:

  Jeg bruger en meget simpel metode til at modarbejde væske ophobning i benene.
  Når du sover i din seng skal du forhøje benenden ved at sætte nogle klodser sengebenene måske 10-12 cm. Kendte også en meget gammel dame som vi gav dette råd. Og det var hun meget glad for.

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *