Nyheder

Mange gevinster ved bevægelse

26. november 2008

Bevægelse og leg er vigtigt for dit barn. Både når det er i fuld gang med at vokse og senere i livet.

Børn har heldigvis en naturlig nysgerrighed og trang til at udforske og opleve den verden, der omgiver dem. Sundhed er mange ting Sundhedsstyrelsen har tidligere vist, at aktive børn i alderen 3-10 år har større livsglæde og bedre selvtillid, lettere ved at knytte venskaber og føler sig mindre udenfor. Børn der bevæger sig opnår altså både fysiologiske gevinster og gevinster på det mentale og sociale plan. Børns bevægelse og leg handler dermed om meget andet end at forebygge overvægt og livsstilssygdom. Trivsel, læring og udvikling er også nøgleord.
Jeg kan selv For de mindste børn handler det ofte om, at give dem lov og plads til at afprøve tingene selv. Det kan være de helt små ting som selv at kravle eller gå op af trappen, kravle op i sofaen eller på stolen eller at gå hjem fra vuggestuen. For de lidt ældre børn, der har øget forståelsen for at indgå i sociale sammenhænge, kan det være en god idé at forsøge sig med mere organiserede aktiviteter og lege.
Når tålmodighed bliver en dyd Motoriske kundskaber er ikke medfødte. Det kræver mange gentagelser at forfine en kompliceret bevægelse såsom at gribe eller sparke til en bold, hoppe, løbe og cykle. En god portion tålmodighed hos forældre, pædagoger og andre, som tilbringer en stor del af deres tid sammen med små børn, kan derfor vise sig at være en dyd. Det betyder også, at børnene bliver i stand til at klare mange af hverdagens små udfordringer i en tidligere alder. Og så er tiden måske givet godt ud i sidste ende.
Leg dig sund Fødevarestyrelsen har i 2008 med materialet ”Leg dig sund” sat fokus på børn, mad, bevægelse og leg. Materialet tager afsæt i, at det skal være let, sjovt og billigt at leve sundt og er målrettet familier med små børn.

Forrige artikelKommende læger er positive overfor alternativ behandling

Næste artikel3 myter om grønsager

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.