Mangel på binyrebarkhormon?

Jeg blev behandlet med det kraftigste binyrebarkhormon i 1977 pga. store plamager på hænder og skinneben. Det virkede fint indtil 2010, hvor jeg var på ferie på Fuerteventura.

Jeg kunne ikke gå ret langt og slet ikke op ad bakke. Jeg henvendte mig på MED Central, hvor en læge fra Cuba udbrød “Det ved jeg, hvad er. Det er mangel på binyrebarkhormon.”  

Det kan jeg desværre ikke få i større doser som dernede. Jeg har det dårligt, kvalme, svimmel, sløret syn mm.  

NB: Jeg fik fjernet venstre halvdel af skjoldbruskkirtlen 2002 og sendt hjem 4 dage senere uden henvisning til videre forløb.  

Med venlig hilsen Poul-Erik  

 


 

Hele dit hormonsystem hænger sammen, så jeg vil anbefale dig at få det nærmere undersøgt via din egen læge. Har du nedsat funktion af binyrebarken, skal du have lavet ren synactentest, der kan vise via stimulation med ACTH, om du mangler binyrebarkhormon.

Har du problemer med for lavt stofskifte efter din operation af skjoldbruskkirtlen, kan det også give dig mange symptomer. 

Da du i sin tid fik binyrebarkhormon i 1977, har du sikkert haft en autoimmun sygdom, så du bør også tale med din læge om dette. Lægen vil hjælpe dig til at lægge puslespillet og finde årsagerne til dine symptomer. Det kan du ikke gøre selv. 

Det er ikke godt at behandle sig selv med hormoner uden at få hjælp til at finde årsagen. 

Mange gode hilsener

Carsten Vagn-Hansen 

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*