Manglende smøring ved samleje?

Jeg er en ung kvinde på 25 år. Jeg oplever under sex, at jeg bliver tør midt i det hele. Jeg er våd og klar inden, men ”vandet bliver lukket” i midten.

Jeg har været i behandling for eksem i skeden og er blevet behandlet med binyrebarkhormon-creme.

Lisbeth

 


 

Det er ubehageligt, når ”smøringen” svigter midt under samlejet. Det kan godt være, at din tidligere eksemlidelse i skeden er medansvarlig, Måske som en del af den autoimmune lidelse lichen sclerosus, som du kan læse mere om på www.radiodoktoren.dk.

Du kan også gavne dine slimhinder med et tilskud af ekstra A-vitaminer, alle B-vitaminerne, kisel og zink. Kosttilskuddet Membrasin indeholder også disse ting sammen med havtornekstrakt og er skræddersyet til at styrke slimhinderne med. Under en graviditet må man ikke tage ekstra A-vitamin.

Et tilskud af essentielle fedtsyrer, f.eks. i form af Livets Olie, Udo’s Choice eller Nutridan Strong citron, der kan købes hos Matas og i helsekostforretninger, kan også gavne mod tørheden og meget andet. Man skal tage en spiseskefuld dagligt af olierne, da fedtsyrerne er lige så vigtige som vitaminerne for cellernes sundhed. Huden har i høj grad også gavn af disse livsvigtige fedtsyrer.

Smøringen kan lettes ved brug af f.eks. mandelolie eller andre midler, der kan købes på apoteket eller i helsekostforretninger. F.eks. SkinOcare fra PharmaVest eller Repadina Plus. En god stimulerende og bakteriedræbende glidecreme er SaluFem, som ikke ødelægger den naturlige bakterieflora og surhedsgrad (pH 4,5). Husk dog vandbaserede glidecremer og ikke olier, hvis I benytter kondom.

Mange gode hilsener

Carsten Vagn-Hansen, læge

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*