En anderledes måde at bruge bone broth på, er i en mangosmoothie, hvor du får masser af sødme fra frugten sammen med din broth.
Tilberedning: 10 minutter
Evt. frysning: 2 timer
Til 2 portioner
1 stor mango, 300 g skrællet og udkernet vægt
1 lille banan, 75 g skrællet vægt
2 store passionsfrugter, kan udelades
1 stor kvist rosmarin, kan udelades
1 stor usprøjtet citron
½ dl koncentreret bone broth
1 spsk honning, helst koldslynget
4-5 dl nøddemælk, kokosmælk eller komælk
1 tsk vaniljepulver
evt. en håndfuld isterninger
Skræl mangoen og udkern den. Skær den i mindre stykker og frys dem gerne sammen med bananen skåret i mindre stykker et par timer eller længere. Hvis du ikke gør det, så tilsæt en håndfuld isterninger til smoothien.
Kom mango, banan og passionsfrugtkødet i en blender. Skyl og slyng rosmarinen og tilsæt bladene.
Tilsæt fintrevet citronskal, et par teskefulde saft, bone broth, honning, nøddemælk og vaniljepulver og blend, til du har en lækker, cremet smoothie. Hvis du udelader passionsfrugt, så tilsæt lidt mere citronsaft.
Fra bogen “Functional Foods, Bone Broth” af Anna Iben Hollensberg, mfl.