4 personer
5-6 gulerødder
1 løg
1 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
1 spsk knust spidskommen
1 spsk stødt gurkemeje
1 stang kanel
1 spsk chiliflager
salt og friskkværnet
peber
1 spsk flydende
honning
1/2 l vand
1 dåse kikærter
1 spsk rosenvand (kan udelades)
1 bundt koriander
1 usprøjtet citron
Skræl gulerødderne og skær dem i tykke skiver på skrå. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.
Opvarm olivenolien i en gryde. Svits løg og hvidløg, til de er klare.
Kom krydderier og gulerødder i gryden og steg, til duften breder sig. Tilsæt honning og vand. Læg låg på gryden og kog i 10-12 minutter.
Dræn kikærterne i et dørslag og tilsæt dem i gryden. Kog i yderligere 6-8 minutter.
Krydr med rosenvand og smag til med salt. Server retten med friske korianderblade og citronbåde.
Server retten med ris og en klat yoghurt på toppen.
Fra bogen “Vild med rødder” af Marie Melchior.
Forrige artikelKom af med kalkgener uden kemi
Næste artikelSesampanerede pastinakfritter med sorte ris