Marokkanske gulerødder

Af: Marie Melchior

Foto: Betina Hastoft

Lækkert sødmefyldt tilbehør. Gulerødder falder næsten altid i god jord. Prøv disse marokkanske gulerødder, hvis du savner noget smagfuldt tilbehør til aftensmaden.

4 personer

Det skal du bruge

5-6 gulerødder

1 løg

1 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

1 spsk knust spidskommen

1 spsk stødt gurkemeje

1 stang kanel

1 spsk chiliflager

salt og friskkværnet

peber

1 spsk flydende

honning

1/2 l vand

1 dåse kikærter

1 spsk rosenvand (kan udelades)

1 bundt koriander

1 usprøjtet citron

Sådan gør du

Skræl gulerødderne og skær dem i tykke skiver på skrå. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.

Opvarm olivenolien i en gryde. Svits løg og hvidløg, til de er klare.

Kom krydderier og gulerødder i gryden og steg, til duften breder sig. Tilsæt honning og vand. Læg låg på gryden og kog i 10-12 minutter.

Dræn kikærterne i et dørslag og tilsæt dem i gryden. Kog i yderligere 6-8 minutter.

Krydr med rosenvand og smag til med salt. Server retten med friske korianderblade og citronbåde.

Server retten med ris og en klat yoghurt på toppen.

 

Fra bogen “Vild med rødder” af Marie Melchior.

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*