Opskrifter

Marokkocremedip

30. juni 2010

Brug som smørelse på knækbrødet eller på riskiks – eller som dip til grøntsagsstænger, især gulerødder er gode til.

1 glas

2 dl solsikkefrø 1 stort æble, skrællet, fri for kernehus og skåret i fine stykker ½ dl rapsolie 2 store spsk. ekstrajomfru-arganolie (huile d’argan) 1 stor spsk. citronsaft 1 tsk. saltflager eller Himalayasalt ½ tsk. honning, f.eks. god akaciehonning

Kom alle ingredienserne i en blender. Den skal kunne sit kram, og hvis du har en VitaMix, er det ’makein muscila’, som de siger i Marokko: Ingen problemer. Kør blenderen på sit højeste til en tyk smørbar creme.

Opbevares i køleskab og kan holde sig 7-10 dage.

Fra “Spis dig yngre” af Thorbjörg Hafsteinsdottir.

Forrige artikelRå kakao i i rismælk med kardemomme

Næste artikelSæt dine skyggesider under lys