Nyheder

Masser af birkepollen på vej

19. april 2007

Det milde forår har fået birken til at sprede sine pollen før tid. Især den sidste varme weekend har fået pollentallet til at stige. Også græspollen rører på sig allerede.

Birkeallergikere har det ikke let for tiden. Weekendens varme har fået antallet af birkepollen i luften til at eksplodere med pollental på op over 500.

Sæsonen for birkepollen begyndte i år cirka tre uger tidligere end normalt på grund af den rekordvarme marts måned. Tilsvarende slutter den også tidligere, for sæsonen for pollen er rimelig konstant, vurderer Janne Sommer, der er leder af pollenregistreringen hos Astma-Allergi Forbundet. »Vi havde en stille start over påske på grund af det kølige og fugtige vejr, men de seneste dages varme giver et ordentligt pollen-boost,« siger Janne Sommer.

»Den samlede pollensæson bliver på grund af den tidlige start også længere, fordi vi har haft en tidlig opblomstring. Men der er ikke noget der tyder på at den skulle blive værre end normalt,« siger Janne Sommer fra Astma-Allergi Forbundet.

Lige så udsædvanligt er det, at der allerede opserveres græspollen nu. Det skyldes, at den sorte bambus blomstrer i år. Bambus er nemlig en græstype. Når bambus blomstrer, blomstrer alle individer samtidig, og det giver store mængder af pollen i luften. Græspollen ses normalt først i slutningen af maj.

Den kommende uges køligere vejr, kan få mængden af pollen i luften til at falde. Varmen får nemlig planterne til at sende flere pollen ud end når der er overskyet. Regn er desuden med til at mindske mængden, fordi regnen vasker pollen ud af luften og ned på jorden. Onsdag varsles der om mange pollen, mellem 100 og 500 pollen.

Kilde: Berlingske Tidende.

Forrige artikelPenge i potens

Næste artikelDanskerne er de lykkeligste mennesker