Liv

Masser af livskraft i de gamle dyr

25. september 2009

Rundt omkring i huset nyder de firbenede en stille eftermiddagslur i varmen fra brændeovnen – men de er såmænd også ved at være oppe i alderen alle sammen. Vi er på besøg hos Anette Røpke, der har viet en stor del af sit liv til dyr og dyrevelfærd. Det har bragt hende vidt omkring, listen af uddannelser er lang, bl.a. er Anette Røpke uddannet dyrekinesiolog, hun har læst biologi og biokemi, hun træner dyremodeller og vejleder i dyrevelfærd for forsøgsdyr.

Interessen for holismen – at alt hænger sammen – har også givet hende smag for homøopati og for at bruge urter og naturmedicin på dyrene.

– Da min afghanske mynde, Shaman, fik kræft for fem år siden i testiklerne, begyndte jeg derfor at fylde en masse urter i ham, bl.a. Life Spice Vital. Det havde spredt sig til lymfekirtlen, som normalt spreder kræften endnu længere ud, fortæller Anette Røpke.

Så det var kraftige doser, der blev brugt på hunden. Her fem år efter er hunden i live – frisk og frejdig, uden spor af kræften. Ingen havde nogen sinde forudset, at Shaman skulle blive så gammel – 12 år, for oddsene var imod ham fra starten.

– Han blev fundet helt fejlernæret som 1- årig. Hans ben var f.eks. ikke lige lange, og han måtte igennem fem operationer.

De andre dyr i huset – to hunde og to katte – halter nu ikke bagefter, hvad angår alder. Faktisk er de alle mellem 10 og 13 år – hvilket er en del, når man tager deres størrelse i betragtning. En af de andre hunde er nu også på Life Spice Vital efter at have haft kræft i øjet – dødsdommen for et år siden er indtil videre udskudt.

Bruger urterne på sig selv

Anette Røpke bruger sin viden og erfaring med urterne i sin praksis, hvor hun bl.a. hjælper mange dyreejere, hvis dyr lider af allergi.

– Ofte ender dyrevenner op mod en mur, når det gælder allergier. De bliver nærmest kun tilbudt binyrebarkhormon. Jeg har haft gode resultater med Life Spice og kinesiske urter. Både ved lever-, nyre-, hjerte- og kræftsygdomme – hvor jeg især har brugt det på mange katte. De lever mere end dobbelt så længe som forventet med sygdommen – nogle gange er det helt forsvundet. Men jeg har aldrig prøvet, at det ikke havde en effekt.

Selv stødte hun første gang på Life Spice Vital på en dyreklinik, hvor hun købte det for at teste det på en kat med leverkræft. Siden har hun selv prøvet det, f.eks. som forebyggelse når halsen gør lidt ondt.

– Det fungerer også godt på dyrene efter sygdom og operation, fordi det renser ud og støtter genopbyggelsen. Forleden gav jeg noget til hestene mod hoste – hvilket så ud til at virke.

En mening med planter

Udenfor den lune stue vrinsker hestene, og da Anette trækker i tøjet, dropper et par af hundene hyggen og springer med ud i den friske vind. I foldene rundt om står hestene og i en indhegning har Anette sine ræve – en af dem er kendt fra Tryg-reklamen.

Kontakten med naturen og dyrene er hverdag for Anette Røpke, og noget af det mest naturlige i verden er for hende at bruge naturmidler til dyrene.

– I USA har jeg set, hvordan ulvene ude i naturen spiser bær og nødder. Ligesom hestene på marken spiser visse urter og undgår andre. Dybest set handler det om at lytte til kroppen og dens behov. F.eks. har jeg altid lyst til Cashewnødder i Grækenland, mens jeg ikke kan klare dem herhjemme. Måske fordi kroppen har andre behov, når jeg er der – f.eks. for solbeskyttelse.

Den holistiske tankegang har slået rødder i Anette, på trods af at hun af natur er meget skeptisk og altid har søgt videnskabelige forklaringer. Men at alt hænger sammen, og at man derved kan påvirke helbredet på flere planer, er i grunden heller ikke uvidenskabeligt.

– Der er en grund til, at vi har de planter, vi har, og at planterne er placeret, hvor der er behov for dem. Tag f.eks. Aloe Vera, det er ikke tilfældigt, at én af de mest fugtgivende planter vokser i ørkenen. Derfor er jeg heller ikke i tvivl om, at planterne har en virkning på vores kroppe og helbred.

Du kan se mere på www.anetteroepke.dk

Forrige artikelGammeldags Æblekage

Næste artikelIdrætsskader – et nødvendigt onde