Mavesyre og refluks

Jeg har i over 3 måneder døjet med problemer i maven og spiserøret pga. mavesyre og refluks. Problemerne startede efter en periode med overspisning, og jeg var lettere overvægtig og spise ret usundt.

Jeg var hos egen læge og testede negativt for mavesår. Så blev jeg sat på pantoprazol 40 mg i 2 uger, men det havde ingen virkning, så jeg blev sendt på sygehuset til en kikkertundersøgelse. Lægen kunne se, at jeg har et “irriteret” spiserør, men ellers var der ikke noget at se.

Jeg er igen blevet sat på pantoprazol, dobbelt dosis og over en længere periode. I løbet af disse måneder har jeg ikke kunnet spise ret meget.

På nuværende tidspunkt lever jeg stort set af havregrød, yoghurt naturel med lidt mysli, grøntsager (ikke tomat), rodfrugter, banan og lidt rugbrød. Jeg har for få dage siden besluttet at prøve at holde mig mest til basisk kost.

Spørgsmålet er, om jeg griber det rigtigt an? Det hjælper helt klart at spise små måltider og at spise yoghurt og grøntsager, men derudover synes jeg, det er svært at vurdere, hvad der er bedst for mig.

Jeg spurgte i øvrigt begge læger, om jeg kunne have for lidt mavesyre, hvortil de begge svarede, at det ikke er et begreb, man opererer med i lægevidenskaben. Kan det passe – og kan jeg have for lidt mavesyre?

Venlig hilsen Susanne

 


Det er korrekt, at i lægevidenskaben arbejder man ikke med begrebet for lidt mavesyre. I min optik er det dog bestemt en tilstand, som er værd at kende til og overveje, når der er syreproblemer. For lidt mavesyre kan give de samme symptomer. Det skyldes bl.a., at ringmusklen, som aflukker mavesækken fra spiserøret, ikke kniber ordentlig sammen ved for lidt mavesyre. Derfor kan den syre, der er i mavesækken, løbe den gale vej i systemet.

Normalt giver man ikke pantoprazol i længere perioder, med mindre der er konstateret svær sygdom eller det er forebyggende mod eksempelvis mavesår. Derfor er det godt, at du er i gang med at arbejde med din kost. Små måltider og en basisk kost uden stimulanser er bestemt vejen frem.

Man kan også bruge det homøopatiske præparat Homasin, som både hjælper ved for meget og for lidt mavesyre.

God bedring

Mvh Maria Langbak

Naturlægen.com

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*