Få stjernekokken Thomas Rodes opskrift på en lækker stenalderret med vildoksekød, langtidsbagte tomater og vilde svampe.
4 pers.
Bland alle ingredienserne omhyggeligt sammen, så farsen bliver homogen, og smag til med salt og peber. Fordel farsen i fire lige store portioner og form dem på et stykke bagepapir. De fire bunde skal være ca. ½ cm tykke. Drys dem med pinjekernerne, som presses lidt ned i overfladen.
Varm en teflonpande med en passende diameter og smør den med olivenolie. Vend kødbundene over på panden, tilsæt lidt mere olie og steg dem lynhurtigt med høj varme på begge sider. Lad bundene glide over på en rist med bagepapir, når de er stegt. Der skal være to riste belagt med bagepapir og to meatza’er på hver.
Tomaterne skæres i top og bund og halveres herefter. Stil dem i et ildfast fad smurt med olivenolie, krydr dem med salt og peber og bag dem ved 120 grader i ca. halvanden til to timer.
Bag skalotteløgene helt møre på salt ved 160 grader. Smut dem ud af skallen og halver dem. Steg de rensede svampe i lidt olivenolie, drys med de hakkede skalotter og krydr med salt og peber.
Fordel de stegte svampe løst ud over meatza-bundene. Placer herefter de bagte tomater og skalotter imellem svampene. Varm ovnen op til højeste temperatur og giv meatza’erne et ordentligt skud umiddelbart inden servering. Alt efter “madreligion” kan der evt. kommes lidt god ost på meatza’erne.