Nyheder

Med gåture til købmanden kan du leve længere

Motion behøver ikke være lycra, sved og kondisko. Med gåture hver dag kan du leve længere. Helt ned til 4000 skridt gør en forskel.  

Foto: Shutterstock
9. august 2023

Motion behøver ikke være lycra, sved og kondisko. Med gåture hver dag kan du leve længere. Helt ned til 4000 skridt gør en forskel.  

Det er ikke just nogen hemmelighed, at motion er sundt. Faktisk skal der ikke så meget til.  

Ny meta-analyse af forskningsresultater viser, at bare 4.000 skridt om dagen kan reducere din risiko for en tidlig død betragteligt. Men “jo mere, desto bedre”. 

 – Jo flere skridt du går, jo bedre er virkningerne på dit helbred, og hver stigning af skridt med 500-1000 skridt per dag kan være forbundet med betydelige dødelighedsreduktioner, siger Dr. Maciej Banach, adjungeret professor i kardiologi ved Johns Hopkins University School of Medicine i Baltimore, til nyhedsmediet CNN. Banach er blandt forfatterne til studiet.  

Kom gerne over den magiske grænse på 5000 skridt og lev længere

Alt under 5.000 skridt om dagen betragtes som stillesiddende, usund livsstil. 

– Vi fandt ud af, at hver stigning i skridt med 1000 skridt/dag er forbundet med en 15% reduktion i risikoen for at dø af enhver årsag, og hver stigning på 500 skridt/dag er forbundet med en 7% reduktion i at dø af hjertekarsygdomme, tilføjer Banach.  

Stor analyse af eksisterende undersøgelser 

Studiet, der er offentliggjort i “European Journal of Preventive Cardiology”, analyserede data fra næsten 227.000 mennesker. De stammede fra 17 undersøgelser udført i Australien, Japan, Norge, Spanien, Storbritannien og USA. Det skulle være den hidtil største analyse af området.

Analysen kunne også undersøge, om 20.000 skridt om dagen var forbundet med øget sundhed.

Alle undersøgelserne var observationelle og kunne derfor kun vise en sammenhæng mellem antallet af skridt pr. dag og helbred. Det var ikke muligt at udlede en direkte sammenhæng mellem årsag og virkning. 

Jo flere skridt på dine gåture, desto bedre chance for at leve længere

Mens cirka 4.000 skridt om dagen var forbundet med en betydelig reduktion i risikoen for en tidlig død, opstod den største indvirkning på risikoen, når folk gik mere end 7.000 skridt om dagen. Den største fordel opstod ved omkring 20.000 skridt, men der var så få skridtoptællinger i den tungeste ende, at resultatet her skal tages med et gran salt.   

Sundhedsfordelene var de samme i alle lande for både mænd og kvinder. Mens både ældre deltagere – defineret som over 60 år – og yngre mennesker høstede fordele, var gevinsten størst hos mennesker under 60.   

Kilde: CNN.com 

Forrige artikel5 gode råd mod sommerdepression

Næste artikelMiddelhavskost gør hjernen yngre

Thomas la Cour

Journalist

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.