Medicin mod eksamensnerver

Jeg fik på et tidspunkt noget naturmedicin, jeg mener, hed “Skoletræt”. Det skulle tages minimum 3 uger før eksamen. Det var midt/sidst i 90’erne. Min koncentrationsevne og min hjernes skarphed blev væsentligt forbedret.

Jeg har aldrig ligget særlig højt på karakterskalaen, men dette år fik jeg ikke en karakter under 10. Jeg var meget nervøs ved eksamener, og dette kom til udtryk ved, at jeg stort intet kunne huske fra faget. Jeg var ganske enkelt helt blank  (jeg sov og spiste ganske udmærket op til en eksamen).

Jeg har nu børn, der har samme behov, som jeg havde, men jeg kan ikke finde dette produkt. Hedder det noget andet, er det udgået eller ved du noget, jeg ikke ved? 

Venlig hilsen

eksamensmor 

 


 

Jeg har forhørt mig lidt i branchen, men produktet vækker desværre ikke genkendelse. Jeg kan forestille mig, at det har indeholdt adaptogene urter som rosenrod, russisk rod, astragalus og schisandra. Du kan få urterne samlet i produktet Omnivital fra Biosym. Et andet bud kan være et produkt udelukkende med rosenrod, da rosenrod menes at have særlig god indvirkning på den mentale ydeevne. Produkter med adaptogene urter skal helst tages først på dagen, da de kan give ekstra energi, som kan forstyrre nattesøvnen, hvis de tages til aften.  

Hvis der (også) er tale om nervøsitet i forbindelse med eksamen, kan produkter som Stress-a complex, Neurosan eller Pascoflair være muligheder. Aromaterapi kan ligeledes have gavnlig indvirkning på vores mentale tilstand – æterisk rosmarinolie er god til koncentration, og æterisk lavendelolie kan være god til afslapning. I kan bruge olierne i en diffuser eller duftlampe.  

Du kan få mere råd og vejledning i din lokale helsekost, så I kan finde det helt rigtige til jer. 

Mange hilsner fra  

Trine Vesteraa, ernæringsterapeut 

1 kommentar

  • Niels Christensen siger:

    Stærk B-complex som f.eks. Omni-B-Active er godt til nerverne.

  • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

    Skriv et svar

    Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

    *