Medicin mod knogleskørhed

Er lige startet på medicin Alendronat for 14 dage siden efter pres fra læger siden 2012, hvor mine tal så sådan ud:

T-score ryg -2.75 i 2008

T-score ryg -3,4 i 2012 og stadig i 2020 

T -score hofte -1,72 – 2008

Derefter -1,5 frem til 2020 

Jeg har det rigtig dårligt i kroppen, siden jeg begyndte med medicinen og har næsten alle bivirkninger. Findes der ikke en alternativ løsning?

Får cal-mag citrat med D- og K2-vitamine, 4 tabletter om dagen + olie og en flydende blanding med vitaminer og mineraler fra Eqologi.

Jeg får ikke anden medicin. Går til vandgymnastik og tager en times gåtur 2 gange om ugen. Ingen vandgymnastik under corona. Har I et godt råd til mig, da jeg er virkelig ked af at tage den medicin? 

Venlig hilsen den 76-årige 

 


 

Først og fremmest er knoglesundheden afhængig af din livsstil. Intet tilskud kan gøre det ud for dette! En sund kost med masser af grøntsager og særligt bladgrønt er altafgørende. Minimum 600 gram dagligt og gerne mere.  

Et minimum af stimulanser såsom rygning, alkohol og kaffe sikrer samtidig, at knoglerne ikke drænes for mineraler.  

Motion og særligt af den vægtbærende type er lige så essentielt. Det er ved de små påvirkninger under hop, tunge løft og løb, at knoglerne stimuleres til at genopbygge sig selv. Der er kommet et nyt træningskoncept frem, som hedder osteostrong. Det er udviklet til personer, som ønsker øget knoglestyrke. Du kan tjekke ud, om det tilbydes i nærheden af dig.  

Når der er sagt, er der selvfølgelig nogle tilskud, som kan være gode at supplere med. Et godt mineraltilskud indeholder mineralerne på en letoptagelig måde og indeholder en bred vifte af mineraler. I min optik opfylder Bone Support fra Nature’s Own disse kriterier. Her får du både calcium, magnesium og bor, samt D- og K-vitamin.  

Undersøgelser har ligeledes vist, at tarmfloraen har betydning for knoglestyrken. NDS har lavet et specifikt produkt til knoglerne, som ligeledes indeholder kollagen. Det hedder Osteocare.  

Rødkløver fra Herrens mark er netop blevet godkendt som medicinsk udstyr til knogleskørhed. Min erfaring er, at dette sammen med de homøopatiske præparater Calcium Phos D12 og Calcium Flour D12 kan gøre en forskel. Særligt, hvis man samtidig efterlever en knoglevenlig livsstil. 

Held og lykke med det, 

Mvh Maria

Naturlægen.com  

2 kommentarer

 • Marianne Krogh siger:

  Selv om rødkløver fra Herrens Mark er godkendt som medicinsk udstyr til knogleskørhed, vil jeg ikke råde til, at den 76-årige nærer alt for høj forventninger til, at det hjælper. Jeg har selv taget det, lige fra det kom frem og til ca. 2019, fordi jeg heller ikke kunne tåle Alendronat, men desværre viste det sig ved DXA-målingerne efterfølgende, at T-scoren overhovedet ikke var blevet bedre – nærmest tværtimod og også selvom jeg tog rigeligt med kalk, D-vit. og K2-vit. tilskud.
  Jeg kender ikke til osteostrong-træningen, men kan se, at Osteoporoseforeningen advarer mod, at man kaster sig ud i den på må og få.

 • Tove Jensen siger:

  Til den 76-årige vil jeg sige, at du skal passe på med at slå dig, for det kan bløde meget kraftig og længe, når du tager den medicin.
  Jeg vil anbefale dig at se en udsendelse om knogleskørhed på DK4. Den hedder Hjernespcialisten. Du kan finde den i arkivet

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *