Mere end bare væske

27. juni 2022

Nogle gange skal tørsten bare slukkes, andre gange vil man gerne have lidt mere med …

 

Saftig fordøjelse

Mælkebøttesaft er ikke noget, man lige slukker tørsten i. Til gengæld har den nogle meget spændende egenskaber. Mælkebøtten indeholder en masse af de bitterstoffer, der er så eftertragtede af vores lever og fordøjelsen, hvilket de senere år har gjort bladene populære i salater.

Du kan dog få endnu mere glæde af mælkebøtten ved at drikke den som en lille snaps hver dag, der styrker din fordøjelse og hjælper din lever og galdeblære med udrensning. Rigtig mange sygdomme og skavanker (leddegigt, hudsygdomme m.m.) starter i tarmene, og derfor er rigtig mange forskellige patientgrupper også glade for resultaterne af mælkebøttesaften, der også virker vanddrivende.

Mælkebøttesaft fra Herrens Mark er et vaskeægte dansk produkt, som fås i en praktisk 2-liters-bag-in-box, der holder til ca. 6-8 ugers forbrug.

Naturens egen opfindelse

Måske har du smagt smoothies fra Innocent, som gerne praler af ikke at tilsætte andet end frugten – helt som Vorherre havde tænkt den. Nu har firmaet lanceret to juicer, ganske enkelt en appelsinjuice og en æblejuice. Selve opfindelsen vil de ikke tage æren for, for de har hverken skabt frugten eller træerne. De har såmænd bare plukket, presset og puttet på flaske. Uden sukker, uden koncentrat – kun frugt: 11 appelsiner eller otte æbler.

At det pludseligt skal være en verdensnyhed at lave ren, friskpresset frugt, kan vi kun takke tidligere købmænd for, der fandt ud af, at det var billigere at koge frugten ind til en sirup først for at transportere den og så hælde vand i igen, inden forbrugeren skulle købe og drikke den.

Men det skaber selvfølgelig en mulighed for at vende tilbage til naturen igen. Innocent er et udmærket tilbud, når du er væk fra din egen saftpresser og lige får lyst til et frisk skud frugtjuice.

Kul dit vand op!

Flere har efterhånden fået øjnene op for de japanske kulstænger, der blødgør vandet, tilføjer mineraler og fjerner urenheder – f.eks. klor – med helt op til 75 %. Firmaet Sort of Coal har et helt udvalg af spændende kul-produkter. Bl.a. vandflasker og kulstænger – i sampakken Mizo – så du kan lave dit eget kulrensede vand derhjemme, med en flot og praktisk glasbeholder, der udstiller den dekorative kulstang.

En kulstang kan bruges i ca. tre måneder (skal dog koges en gang om måneden) og skal derefter udskiftes. Du kan genbruge din kulstang som gødning i jorden, når du er færdig med at bruge den i drikkevandet.

Se mere, og bliv inspireret på sortofcoal.com.

Saftige antioxidanter

Aronia-bær – eller på dansk surbær eller sortrøn – er en ren sundhedsbombe på grund af sit høje indhold af antioxidanter og vitaminer. Derfor er bærret og saften fra det også blevet populær blandt mange. Du kan dyrke buske med bær i din egen have eller købe saften på flasker.

Antioxidanterne bekæmper de skadelige ‘frie radikaler’, som dannes i kroppen, når vi f.eks. er stressede, ryger, udsættes for forurenet luft eller spiser dårlig mad.

Bærrene er – som det danske navn antyder – ret sure, og det bliver saften såmænd også, men undgå at ødelægge de sunde egenskaber ved at indtage det i en sukkersødet version. Brug i stedet saften til at spice din smoothie eller mysli lidt op med lidt surt til det søde, det giver ofte en god effekt.

Forrige artikelBirgittes TIP til selvcoaching

Næste artikelHjælp til den indre rengøring- uden at røre en finger

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.