Nyheder

Mere økologi i kantiner og caféer

9. august 2011

Nu kan du også vælge økologisk, når du spiser ude. Det Økologiske Spisemærke hænger nu i mere end 100 spisesteder landet over.

Fødevarestyrelsen fik ellers kritik for et par år siden, da Det Økologiske Spisemærke blev indført. Kritikken gik bl.a. på, at det røde økomærke blev udvandet, fordi det har nogle lighedspunkter med det nye mærke. Det Økologiske Spisemærke er nemlig ikke garanti for 100 pct. økologi – en procentangivelse under ø’et viser blot, hvor mange pct. af råvarerne på det pågældende spisested, der er økologi.

Foreløbig har 19 restauranter spisemærket

I dag hænger Det Økologiske Spisemærke på 19 restauranter og caféer, mens mere end 80 kantiner, storkøkkener og cateringfirmaer kan bryste sig af logoet. Blandt restauranter og caféer kan nævnes restauranten i Randers Regnskov, Kulturgyngen i Mejlgade i Aarhus, Meyers Køkken og Deli på Frederiksberg, Den Økologiske Pølsemand ved Rundetårn, Kalundborg Vandrerhjem, Halkær Kro ved Nibe og Damgården Økologisk Bed & Breakfast ved Tranekær på Langeland.

Det Økologiske Spisemærke er i fremmarch

– Danske forbrugere er verdensmestre i at købe økologi, og spisemærket giver restaurationer og kantiner mulighed for at vise, at de udbyder den økologiske mad, som gæsterne efterspørger. Spisemærket er i stærk fremmarch i kantiner og storkøkkener, og det er min ambition, at der også kommer turbo på udviklingen i forhold til at få flere restauranter og caféer til at tage mærket til sig, siger fødevareminister Henrik Høegh.

Viser procentdelen af økologi

Det Økologiske Spisemærke viser, hvor stor en andel af de brugte råvarer, der er økologiske. Spisemærket findes i tre versioner: Guld (90-100 pct), sølv (60-90 pct.) og bronze (30-60 pct.).

Kilde: Fødevarestyrelsen

Forrige artikelFolat er vigtig for skolebørn

Næste artikelMusik hjælper kræftpatienter