Svenske forskere fra Lunds Universitets Diabetescentrum konkluderer ud fra en nyligt offentliggjort undersøgelse, at der er en sammenhæng imellem højt sukkerindtag og forringet ernæringsstatus.
Helt konkret påviste undersøgelsen, at jo mere sukker, folk får fra deres kost, jo færre vitaminer og mineraler kommer der ind med maden. Deres tal stammer fra to forskellige undersøgelser: Riksmaten Vuxna (1.797 voksne mænd og kvinder) og Malmö Kost Cancer-Studien (12.238 voksne mænd og kvinder).
I Riksmaten Vuxna-undersøgelsen sås deciderede mangler hos deltagerne med højest sukkerindtag:
I Malmö Kost Cancer-studiet observerede forskerne, at over 70% af de kvindelige deltagere ikke fik den anbefalede mængde D-vitamin, mens næsten 65% af mændene ikke nåede op på det anbefalede daglige indtag af selen.
Den svenske undersøgelse peger i samme retning som tidligere undersøgelser af sammenhængen imellem øget sukkerindtag og forringet mikronæringsstof-status.
F.eks. påviste en dansk oversigtsartikel af forskere fra Rigshospitalet og Københavns Universitet, at højt sukkerindhold i blodet igangsætter inflammationsprocesser og forringer kroppens evne til at optage næringsstoffer.
Det kan til tider være udfordrende at undgå sukker, da der findes en del skjult sukker i maden, men der er en helt klar fordel ved at vælge sunde fødevarer, især da de er med til at holde blodsukkeret stabilt. Hurtige kulhydrater, som f.eks. brød og pasta, får kroppens insulinproduktion til at stige voldsomt og hurtigt, mens grove grøntsager, fuldkorn og andre fiberrige fødevarer giver mindre og mere langsomme udsving.
Stabilt blodsukker er blandt andet en god måde at mindske sin risiko for diabetes.
Sund og varieret kost er som sagt med til at holde blodsukkerbalancen i ro, og man kan hjælpe processen ved at inkludere et krom-tilskud i den daglige rutine. Krom indgår i en normal omsætning af næringsstoffer og bidrager til at holde blodsukkeret stabilt.
Bio-Chrom indeholder den patenterede, letoptagelige kromgær, ChromoPrecise, som hjælper med at bevare et stabilt blodsukkerniveau og samtidig bidrager til normal omsætning af fedt, kulhydrater og protein i kroppen.
Bio-Chrom har været anvendt i en række videnskabelige forsøg, hvor forskere kiggede på blodsukkerniveauer. En af fordelene ved at benytte dette produkt i forskning er, at det har dokumentation for høj optagelighed. Dermed er forskerne sikre på, at krom-tilskuddet har den ønskede virkning på kroppen – og at virkningen er en støtte til blodsukkerbalancen.
Forrige artikelDrop urealistiske nytårsforsæt: Her er de fem, der virker
Næste artikelBalancer din fordøjelse helt naturligt