Nyheder

Migræne giver lavere risiko for brystkræft

13. november 2008

Intet er så galt, at det ikke er godt for noget.

Kvinder, der lider af migræne, kan trøste sig med, at de formentlig har en ringere risiko for at få brystkræft.
Det viser en undersøgelse fra Seattle, hvor kræftforskere har set på 3.412 kvinder, som alle er på den anden side af overgangsalderen. Godt halvdelen af dem var diagnosticeret med brystkræft. Den øvrige gruppe af til kontrol.
Man har kun talt de migrænetilfælde med, som var diagnosticeret af en læge, for det er ikke al hovedpine, der er migræne. Det gjorde ingen forskel for kræftrisikoen, om kvinden havde været i behandling for sin migræne eller ej.
En analyse af tallene viste, at risikoen for at udvikle brystkræft er sænket med omkring en tredjedel for kvinder med migræne. Det er første gang, at denne sammenhæng er konstateret, og den biologiske funktion er ikke ganske blotlagt, men man mener det må bero på hormoner.
Effekten af migræne på kræftrisikoen er nemlig størst for de typer brystkræft, hvor tumorcellerne har receptorer for østrogen og/eller progesteron.
– Resultatet skal fortolkes med forsigtighed, men de peger på en mulig ny faktor, som kan forbindes med risiko for brystkræft … forhåbentlig kan det hjælpe med at stimulere til nye ideer, så vi kan få mere at vide om sygdommens biologi, siger Christopher Li, som har ledet undersøgelsen, der offentliggøres i novembernummeret af Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention.
Kilde: Berlingske

Forrige artikel2-årige viser første tegn på ADHD

Næste artikelAntidepressiv medicin kan nedsætte mænds fertilitet

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.