Min iskiasnerve smerter konstant

Jeg har mange problemer med min iskiasnerve – jeg har smerter i mine baller, og smerterne stråler ned i mine ben. Jeg laver yoga-øvelser og venepumpeøvelser om aftenen, inden jeg sover, men alligevel vender jeg mig mange gange, for smerterne er der hele tiden mere eller mindre.

Jeg tager 1,5 Panodil om aftenen, inden jeg lægger mig til at sove.

Vær venlig at give mig et godt råd. Jeg ønsker så vidt ikke at få mere smertestillende medicin.

Venligst

MR

 


 

Ischiassmerter er noget som både kan være hårdnakket og tilbagevendende.

Når du siger, at du laver yogaøvelser, så formoder jeg, at du kender til de relevante øvelser for din iskiasnerve, f.eks. hvor man trækker det bøjede knæ op mod modsatte skulder?

Umiddelbart tænker jeg, at du skulle prøve akupunktur – for her kan man stikke direkte ind i nerven og få den til at slippe.

Du kan prøve at finde en tennisbold eller en pigbold og lægge dig på gulvet med bøjede knæ og fodsålerne i gulvet. Skub så bolden ind fra siden i balden og vip stille og forsigtigt det bøjede knæ ud til siden, indtil du rammer ned i det ømme steds udgangspunkt.

Flyt gerne bolden rundt, indtil du kan mærke, du er på rette sted ved din iskiasnerve. Lig stille et kort øjeblik, træk vejret dybt. Hold pause og tag en tur mere, bare vip knæet op og ud roligt og forsigtigt.

Bedste hilsner

Catrine Saramarie Marcussen, akupunktør og bevægelsespædagog

4 kommentarer

 • Liv Højerslev Laursen siger:

  ….. eller Prøv med kraniosakralterapi mod (hvis du ikke er til nåle! ) iskiassmerter. Det har virket på flere, inkl. mig selv, som har sluppet smertestillende medicin. Det er en befrielse.

 • Marianne siger:

  Prøv en kiropraktor! Er selv yoga-instruktør og har været ramt som du og det er ikke altid, man selv kan klare problemer med de øvelser, Catrine Saramarie Marcussen anbefaler.

 • Anette siger:

  Bliv undersøgt for diskusprolaps, det giver nemlig samme smerter. Opsøg en god massør der kan løsne spændingerne og vær i bevægelse det meste af tiden.

 • Susanne siger:

  Omega 3 olie og ingefærdrik hjalp mig af med en mangeårig tilbagevendende iskiassmerte.

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *