Min kæreste tager mig for givet!

Jeg er en pige på 18 år, som har lidt problemer med sin kæreste. Vi har været sammen i et år nu og elsker hinanden meget højt, men har lidt problemer som de fleste jo nok har i deres forhold. Jeg føler at han tager mig for givet.

Jeg prøver at sige det til ham, man han har svært ved at forstå det. Jeg går nogle gange og fortrænger mine følelser omkring problemet, fordi jeg ikke gider at diskutere. I stedet oplever jeg bare, at jeg går for mig selv og er mut og trist, og at han alligevel finder ud af det, dog på den forkerte måde.

Jeg prøver selv at være en rigtig omsorgsfuld og forkælende kæreste. Jeg giver ham rigtig mange ting. Jeg vil altid have, at han har det godt og fortæller ham også tit, hvor meget jeg elsker ham og hvor dejlig, han er. Jeg bruger tit mine penge på ham også, fordi jeg synes at det er sødt en gang i mellem at købe en lille gave til ham – bare fordi.

Sådan noget gør han aldrig for mig. Jeg føler ikke altid, at han elsker mig eller gider være sammen med mig, da han aldrig giver udtryk for det. Det er altid mig der tager initiativet til alt i vores forhold. Om det bare er at være sammen en aften, eller om det er at invitere i biffen eller på mad. Ved godt at han kun er 19 år, men savner lidt en rigtig mand. Hvad skal jeg gøre?

Hilsen

Den fortvivlede

 


 

Tak for din mail om den ubalance du oplever mht., hvordan du og din kæreste udtrykker jeres følelser for hinanden. Jeg kan læse, at du bliver usikker på din kærestes kærlighed til dig – du siger først, at I ”elsker hinanden meget højt” og dernæst, at du føler, at ”han ikke altid elsker mig eller gider være sammen med mig”.

Det kan altid betale sig en gang i mellem at tage temperaturen på forholdet, men samtidig er det farligt, hvis man får en vane med løbende at ’vurdere’ modpartens kærlighed. Det bliver en spiral, hvor alle små handlinger – eller mangel på samme – afgør, om forholdet er OK. Det er vigtigt, at du vænner dig til at holde ”det store perspektiv” og ikke gå i petitesser.

Din største udfordring er din opfattelse af, hvad det vil sige at ”elske hinanden meget højt”, nemlig at være en ”rigtig omsorgsfuld og forkælende kæreste”. Du udtrykker dine følelser direkte med små gaver og søde ord, mens din kæreste ikke føler, at det er nødvendigt at bekræfte eller udtrykke sin kærlighed så direkte.

Din situation betyder, at du grundlæggende har tre valgmuligheder:

1) Find dig en mere romantisk anlagt kæreste.

2) Lær at leve med, at du har en kæreste, der af natur ikke er så udadvendt og aktiv mht. at vise sine følelser.

3) Fortsæt med at arbejde på at lære din kæreste at vise sine følelser direkte. Under forudsætning af, at din kæreste reelt har de ’rigtige’ følelser for dig, vil jeg umiddelbart mene, at du må kombinere mulighed 2 og 3.

Det kan være meget svært at lægge låg på sig selv og bide sig i underlæben – sådan som du beskriver, når du forsøger at holde igen med dine beklagelser over kærestens manglende opmærksomhed. Men hvis du har fundet dig en rigtig ’dansk træmand’, så må du langt hen ad vejen lære at værdsætte hans måde at være din kæreste på: Måske tager han økonomisk ansvar og ’forsørger’, er chauffør og handyman, og er ellers stabil og overholder aftaler?

I det omfang du vælger at ville ’udvikle’ din kærestes romantiske sider, skal du ruste dig med tålmodighed.

Når du vil have noget af ham, skal du være KONKRET – på den måde kan han overskue og forholde sig til det, opfylde dit ønske og føle sig tryg ved, at du så faktisk bliver tilfreds. Hvis du vil have en gave eller blomster, så bed om det! Og sig gerne præcist, hvad du vil have og hvornår!

Ja, jeg ved, at du tænker, at det er da helt åndsvagt og uden enhver romantik. Han burde kunne tænke sig til det. Men nej, kære fortvivlede, det burde han faktisk ikke – hans kærlighed kan sagtens være lige så ægte som din, og måske har han absolut ingen erfaring med den mere romantiske måde at være sammen på.

Hvis du i dit hjertes inderste ved, at han elsker dig, så elsk ham for det – giv dig god tid til både at se, hvordan han faktisk er en god kæreste, og giv ham så et hint nu og da, når du gerne vil forkæles lidt – allerhelst med et glimt øjet 😉

Venligste hilsner

Birgitte Aagaard, coach

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*