Min søn er ikke klar til førskole

Håber af hele mit hjerte, at du kan hjælpe os. (Sådan skriver en mor, inden hendes søn skal starte i førskole 1. maj. Sådan var situationen der. Red.)

Vores dreng på 5 et halvt år skal starte i førskole 1. maj. Han er så ked af det, for dem han leger med, er dem, som skal afsted næste år. Vi har kæmpet for at lade ham vente, men det vil de ikke. Det gør så ondt. For vi ved, at det ville være uden problemer, hvis de lod ham vente. Hvad kan vi gøre?

Kærlig hilsen

Mor

 


 

At være forældre betyder, at vi ønsker af hele vores hjerte, at vores børn har det godt. Derfor kan vi nemt blive følelsesmæssigt ramt, hvis vores børn skal gennem noget svært. Det er en af bagsiderne ved at være forældre.

Det bedste vi kan gøre for at hjælpe vores børn er være i ro selv. Være meget opmærksom på ikke at smitte barnet med vores egne bekymringer og frygt. Hjælpe barnet med at se mulighederne i den nye situation.

Vores børn mærker meget tydeligt, hvis vi som forældre er usikre eller bekymrede. Det forstærker børnenes egen frygt. Til gengæld kan det være en stor gevinst for barnet at komme igennem noget, der er svært. En erfaring og en styrke som barnet kan trække på senere i livet.

I stedet for at fokusere på de legekammerater, der ikke skal starte nu, så hjælp ham med at skabe relationer til den nye gruppe. Drøft med de voksne/pædagogerne, hvordan I som forældre kan støtte op om overgangen.

Kan I f.eks. arrangere legeaftaler? Fortæl om jeres bekymring til pædagogerne, så de kan være lidt ekstra opmærksomme på jeres søn i starten. Snak selv med jeres søn, når han kommer hjem om at de gode ting, der er sket i løbet af dagen.

Hvis han fortæller om noget svært, skal I selvfølgelig lytte og anerkende hans følelser. Men uden at forstærke dem. Fortæl ham, at I godt kan høre det, er svært. At I altid vil gerne vil lytte. At I elsker ham, som han er. Men hjælp også med at holde fast i troen på, at han kan skabe nye venskaber hen ad vejen.

I kan også hjælpe med at gøre overgangen nemmere ved at give jeres søn Bachs Blomsterdråbe-remediet: Walnut. Det er netop en rigtig god støtte til forandringer. Det kan I købe i helsekosten og give et par dråber morgen og aften. Tag evt også selv nogle dråber.

Selvfølgelig er der også forskel på, hvor man trives godt som familie. Nogle oplever, at de matcher bedre til en Steiner-institution, en mindre friskole eller noget lignende. Hvis I har svært ved at få et godt samarbejde i gang, så kan det være en mulighed at se, om der er andre institutioner/skoler, der passer bedre til jer.

Alle bedste tanker til jer

Anette Straadt

Sundhedsplejerske

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*