Nyheder

Mindst 5 gode grunde til at spise kirsebær

Det varer ikke længe, før de danske kirsebær er på hylderne. De smager fantastisk, og de repræsenterer en af livets sundere laster.

Foto: shutterstock
4. juli 2023

Det varer ikke længe, før de danske kirsebær er på hylderne. De smager fantastisk, og de repræsenterer en af livets sundere laster.  

Jordbær er en sommerklassiker. De fleste forbinder dansk sommer med smagen og duften af jordbær. Kirsebær hører højsommeren til, og selvom både smag og duft sagtens kan matche jordbær, er de knap så udbredte i sommerlandet. Det skyldes uden tvivl, at de er noget sværere at dyrke, hvilket også afspejles i prisen. Og så skal de naturligvis også udstenes, hvis du da ikke bare spytter stenene ud i haven i håbet om et kirsebærtræ om føje år.  

Men hvis du bor på Fyn – eventuelt omkring Kerteminde – er der gode muligheder for at mæske sig i friske kirsebær, når kalenderen nærmer sig slutningen af juli. Her holder man ligefrem en kirsebærfestival.   

Der er andet end den gode smag at glædes over. Kirsebær er også fyldt med sundhed. Ud over smagen er der mindst fire andre gode grunde til at spise kirsebær. Du får dem her:  

Kirsebær er fyldt med antioxidanter 

Kirsebær er en god kilde til antioxidanter og virker antiinflammatorisk. Ved at spise kirsebær forsinker du kroppens aldringsproces, og de røde bær kan modvirke sygdomme som Alzheimers, kræft og hjertekarsygdomme. 

Modvirker diabetes 

Kirsebærs antiinflammatoriske virkning hjælper med at holde din krop sund. Kirsebær ligger lavt på det glykæmiske indeks, hvilket betyder, at kirsebær ikke påvirker blodsukkeret negativt – kirsebær kan derfor modvirke, at du får diabetes. Har du diabetes, kan kirsebær medvirke til at sænke og stabilisere blodsukkeret. 

Giver bedre søvn 

Kirsebær er en af de få typer frugt, der indeholder melatonin – et hormon, der hjælper med at kontrollere søvnmønsteret. En undersøgelse har vist, at hvis man drikker to deciliter kirsebærsaft, når man står op, og igen en time før man skal sove, kan man udvide sin søvn med over en time. 

Drik kirsebærsaft efter træning 

Mange sværger til proteindrikke efter træning, men måske skulle du også prøve en tår kirsebærjuice. Kirsebær, og særligt kirsebærjuice, beskytter cellerne mod slid og hjælper med at opbygge muskelmasse efter træning. 

Kilde: Costume.dk 

Forrige artikelOsteopati er ikke længere for hvem som helst

Næste artikel5 tips til at gøre dine gåture sundere

Thomas la Cour

Journalist

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.