Prøv kræfter med tofu, miso og tang – det er slet ikke så svært og smager godt!
Til 4 personer
300 g tofu med champignon
2 mellem gulerødder
1 stort blad grønkål
et lille stykke frisk chilli
2 store spsk. mørk rismiso
8 dl. vand
6 g Arame tang
Friskkværnet peber og evt. lidt salt (husk at miso er meget salt)
1 tsk. kokosolie
Dild
Vask tangen og lad den stå i blød i ca. 10 minutter og hæld herefter vandet fra. Skræl gulerødderne og skær dem i små tern. Grønkålen skæres i tynde strimler og chilien hakkes fint. Husk at rengøre grønkålen grundigt først.
Rør misoen ud i ca 2 spsk. vand og svits alle gulerødderne et par minutter i kokosolien. Tilsæt herefter vandet og kom grønkål, arame tang samt tofu i. Giv suppen et kort opkog. Tag suppen af blusset, så den ikke længere koger og kom misoen i. Smag til med salt og peber og slut af med et stort drys dild.
Misoen må ikke koge med for så ødelægges de gode bakterier, som miso indeholder.