Mad

Missede du pandekagedag? Bare rolig..

11. februar 2016

I tirsdags var det pandekagedag. En oldgammel tradition, hvor man samles for at spise pandekager, så spisekammeret kunne blive udryddet for hvidt mel og mælk før fasten.

Pandekagedagen ligger altid tirsdag efter fastelavnssøndag, da fasten startede om onsdagen. Hvis du ikke nåede at være en del af den internationale pandekagedag, betyder det ikke, at du ikke kan lade dig inspirere at nogle lækre pandekage opskrifter. For dem er der mange af. Pandekager kan bruges i forretter, hovedretter, desserter eller til morgenmad.

Vi har kigget i arkiverne og fundet vores bedste pandekageopskrifter frem til jer.

Fiberpandekager med skyr og bær 

11263

Denne morgenmadsopskrift er ikke bare lækker og sund, den er også utrolig nem at lave. De fire vigtigste ingredienser er banan, æg, mandler og havregryn. Med den her opskrift vil du helt sikkert få en god start på dagen.

Spinatpandekage

Spinatpandekager-med-hasselnoeddesmoer1

Det er ingen sag at få lidt grønt ind i pandekagerne. Spinat kan nemt røres i dejen for at give lidt ekstra sundhed. Og mon ikke børnene med glæde vil spise dem?

Mexicanske pandekager 

7710-1

Den kan vist godt kaldes klassikeren efterhånden. Den mexicanske pandekage er altid meget populær og kan også bruges i madpakken dagen efter. Her har vi skiftet kødsovsen ud med en bønnesovs.

Fyldte pandekage kurve – Glutenfri 

10137

Har du lidt bedre tid, kan du gå i gang med denne glutenfri pandekage-kurv med grøntsager og tang som fyld. Opskriften er både mælkefri, vegetarisk og vil helt sikkert imponere middagsselvskabet.

Pandekager med bær of rå hindbærmarmelade

Pandekager

Nu er vi i den lidt sødere afdeling. Pandekage som dessert. Dejen er med groft rismel og mandelmælk og hindbærmarmeladen kan du nemt selv lave på en frisk og alternativ måde.

Forrige artikelFærre piger siger ja til HPV-vaccinen

Næste artikelSolskinsboller med aroniamarmelade