Vores skribenter

Mod tynde slimhinder

En læser er blevet anbefalet hormonstikpiller for at hindre trykmærker og tynde slimhinder. Men er det den rigtige løsning?

Foto: Shutterstock
14. december 2022

Spørgsmål:

Jeg har fået prolapsring pga cystocele (genitalprolaps) og blevet anbefalet hormonstikpiller for at hindre trykmærker/tynde slimhinder. Men jeg ønsker ikke / tør ikke tage hormonpiller! Derfor: Kan Membrasin creme hjælpe/være lige så godt? Desuden er jeg pt på BækkenVital “kur”. Kan andet naturligt anbefales?

Hilsen den 74-årige

Svar: 

Jeg vil anbefale kombinationen af Membrasin creme og kapsler i en periode. Derved styrkes slimhinderne både inde- og udefra. Drik samtidig te af lindeblomst og rødkløver, som begge på hver sin måde styrker slimhinderne. Generelt er det endvidere helt essentielt at holde en god væskebalance og få tilstrækkeligt med sunde fedtsyrer (olivenolie, kokosolie, fede fisk, hampefrø/hørfrø, avocado etc.) for at holde slimhinderne fugtige. For nogle er dette nok. Andre har brug for mere støtte. Det kunne være med de to homøopatiske cellesalt-midler Kalium chlor D6 og Natrium chlor D12.

God bedring

Mvh Maria Langbak

Forrige artikelDe små runde sunde

Næste artikel8 vaner, der redder din vinter

Maria Pinderup Langbak

Læge og heilpraktiker
Skribent på Naturli siden 2019.

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.