Modarbejder mine vitaminpiller hinanden?

Jeg tager forskellige vitaminer/mineraler, men kan blive meget i tvivl om der er nogle, der ikke passer med hinanden.

Jeg tager to alm. multi-vitaminpiller ( for 50+) og derudover et B-complex, Hemojern og zink.

Normalt tager jeg det hele i en stor mundfuld om morgenen, men har ladet mig fortælle, at nogle skal der gå timer i mellem, at jeg tager?

Har det noget på sig?

Venlig hilsen

Pia

 


 

Normalt er det bedst at tage vitaminpiller om morgenen og de blandede multivitaminer/mineraler. Man husker dem så også bedst.

De enkelte mineraler er det bedst at tage om aftenen, da optagelsen så er bedst.

Men jern, zink og kobber kan hæmme hinandens optagelse, så det er bedst at tage dem på forskellige tidspunkter.

Drik ikke mælk eller brug kalktabletter før og efter indtagelse af jerntabletter, da det hæmmer optagelsen. Derimod fremmer det optagelsen at tage en C-vitamin-tablet sammen med jerntabletten.

Mange gode hilsener

Carsten Vagn-Hansen, læge og sundhedskonsulent

1 kommentar

 • Henning Rolapp siger:

  Mit gæt er at medicinalområdet idag er så råddent, at de piller af forskellig slags der laves og tilbydes er udviklet til at de IKKE skal virke. Jo mere sygdom desto bedre.

  Derfor tror jeg også, at det kunne være en strategi for en sådan netside som denne, at prøve at udpege de fabrikater der har den påståede effekt. F. eks. at være et fabrikat af C-vitamin der er optageligt i kroppen.
  Problemet er bare, at også medicinalindustrien læser med og at de nok efterfølgende vil prøve at eliminere sådanne positivt udpegede produkter.

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *