Nyheder

Modermælk får smag fra morens mad

30. juli 2008

Skiftende smag i modermælk kan vænne spædbørn til at spise varieret: Mælken tager smag efter det, moderen spiser.

Når en nybagt mor spiser, får hendes spædbarn glæde af smagen. Den kommer i bogstaveligste forstand ind med modermælken. Forskere fra Københavns Universitet har i tidsskriftet New Scientist offentliggjort en undersøgelse af, hvordan maden påvirker smagen af modermælk. Spædbørn kan skelne smag Det viser sig, at der er forskel på, hvor længe det varer, førend modermælken tager smag fra den mad, kvinderne spiste. Men det nåede altsammen frem til spædbørnene, der gennem modermælken kunne smage bananer, lakrids, kommen eller menthol. Tidligere undersøgelser har ifølge tidsskriftet vist, at mødrene har præget deres børns smag, så børnene udviklede en forkærlighed for de smagsnuancer, de kender fra modermælken. Kan medføre mindre kræsne børn Børn, hvis mødre havde drukket meget gulerodssaft, foretrak morgenmad med gulerodssmag. De forskellige smagsindtryk, børnene får ind gennem modermælken, kan gøre dem mindre kræsne, så de lettere accepterer nye smagsindtryk, vurderer en af forskerne bag undersøgelsen.
Kilde: Politiken

Forrige artikelHårde madrasser er skidt for ryggen

Næste artikelGåture beskytter masaier mod hjertesygdomme