Opskrifter

Mole med spark i

Foto: Columbus Leth
13. februar 2022

Det skal du bruge

3-4 røde peberfrugter (600 g)

lidt ekstra jomfruolivenolie

150 g solsikkekerner

4 fed hvidløg

2 kviste mynte

2½ dl ekstra jomfruolivenolie

½ dl mørk balsamico

1-2 hele chilier (vælg selv styrke)

1 spsk cajun krydderimix

lidt flagesalt

friskkværnet peber

Sådan gør du

Del peberfrugterne og befri dem for ker­ner. Læg dem med skindsiden nedad på en bageplade med bagepapir, dryp lidt olivenolie over og bag dem en 250 grader varm ovn i 20 minutter. De må gerne få lidt farve i kanterne – det tilfører molen smag. Tag peberfrugterne ud og lad dem køle ned. Rist solsikkekernerne på en varm og tør pande, til de tager farve. Tag dem af varmen og lad dem køle ned. Kom peberfrugterne med skind og de øvrige ingredienser i en foodprocessor og blend molen, til den er homogen. Smag den til med salt, peber og balsamico. Den skal være til den syrlige side og må gerne være stærk. Brug molen som dressing, til tapas, i en pastasalat eller som spread i en sandwich. Den holder sig på køl i 1-2 uger og kan fryses.

Fra bogen ‘Salattøsens Sunde Fyldige Salater’ af Mette Løvbom.

Forrige artikelBagte rødbeder med blomme og feta

Næste artikelLynsyltet hokkaidogræskar med chili