3-4 røde peberfrugter (600 g)
lidt ekstra jomfruolivenolie
150 g solsikkekerner
4 fed hvidløg
2 kviste mynte
2½ dl ekstra jomfruolivenolie
½ dl mørk balsamico
1-2 hele chilier (vælg selv styrke)
1 spsk cajun krydderimix
lidt flagesalt
friskkværnet peber
Del peberfrugterne og befri dem for kerner. Læg dem med skindsiden nedad på en bageplade med bagepapir, dryp lidt olivenolie over og bag dem en 250 grader varm ovn i 20 minutter. De må gerne få lidt farve i kanterne – det tilfører molen smag. Tag peberfrugterne ud og lad dem køle ned. Rist solsikkekernerne på en varm og tør pande, til de tager farve. Tag dem af varmen og lad dem køle ned. Kom peberfrugterne med skind og de øvrige ingredienser i en foodprocessor og blend molen, til den er homogen. Smag den til med salt, peber og balsamico. Den skal være til den syrlige side og må gerne være stærk. Brug molen som dressing, til tapas, i en pastasalat eller som spread i en sandwich. Den holder sig på køl i 1-2 uger og kan fryses.
Fra bogen ‘Salattøsens Sunde Fyldige Salater’ af Mette Løvbom.