Opskrifter

Mørbrad med nøddefyld & sellerislaw

7. december 2012

Råkost og mager økologisk mørbrad i skøn forening. En let kødret uden for meget tyngde.

Til 3-4 personer

 

Du skal bruge:

1 svinemørbrad

1 fed hvidløg

25 g smør

1-2 persillekviste

1 skive brød

50 g valnøddekerner

Olie til bruning

Peber

1 pakke bacon i skiver

1 lille knoldselleri

3 stilke bladselleri

150 g græsk yoghurt

1 spsk revet peberrod

2 spsk citronsaft

1-2 tsk ahornsirup

Salt, peber

Persille

Sådan gør du:

Puds mørbraden af og lav et hul igennem mørbraden, først med en skarp kniv og dernæst skaftet på en grydeske.

Rør knust hvidløg, smør og hakket persille sammen. Skær skorpen af brødet. Rør smuldret brød og hakkede nødder i persillesmørret og fyld det i mørbraden.

Brun mørbraden på en pande i lidt fedtstof og krydr med peber. Pak den ind i bacon og læg den i et ovnfast fad. Steg mørbraden færdig i ovnen ved 200°C i ca. 25 min.

Skræl sellerien og riv den i strimler med et julienne rivejern eller riv den groft.

Riv bladsellerien i strimler, brug kartoffelskrælleren eller et julienne rivejern.

Rør yoghurt, peberrod, citronsaft og ahornsirup sammen og smag til med salt og peber.

Vend sellerien i yoghurten, smag til og drys med hakket persille. Lad det trække lidt og server salaten til mørbraden skåret i halvtykke skiver.

Forrige artikelMotionsgadgets – hvad virker?

Næste artikelKæledyr og kosttilskud: Lykken er en varm pels