Råkost og mager økologisk mørbrad i skøn forening. En let kødret uden for meget tyngde.
Til 3-4 personer
1 svinemørbrad
1 fed hvidløg
25 g smør
1-2 persillekviste
1 skive brød
50 g valnøddekerner
Olie til bruning
Peber
1 pakke bacon i skiver
1 lille knoldselleri
3 stilke bladselleri
150 g græsk yoghurt
1 spsk revet peberrod
2 spsk citronsaft
1-2 tsk ahornsirup
Salt, peber
Persille
Puds mørbraden af og lav et hul igennem mørbraden, først med en skarp kniv og dernæst skaftet på en grydeske.
Rør knust hvidløg, smør og hakket persille sammen. Skær skorpen af brødet. Rør smuldret brød og hakkede nødder i persillesmørret og fyld det i mørbraden.
Brun mørbraden på en pande i lidt fedtstof og krydr med peber. Pak den ind i bacon og læg den i et ovnfast fad. Steg mørbraden færdig i ovnen ved 200°C i ca. 25 min.
Skræl sellerien og riv den i strimler med et julienne rivejern eller riv den groft.
Riv bladsellerien i strimler, brug kartoffelskrælleren eller et julienne rivejern.
Rør yoghurt, peberrod, citronsaft og ahornsirup sammen og smag til med salt og peber.
Vend sellerien i yoghurten, smag til og drys med hakket persille. Lad det trække lidt og server salaten til mørbraden skåret i halvtykke skiver.
Forrige artikelMotionsgadgets – hvad virker?
Næste artikelKæledyr og kosttilskud: Lykken er en varm pels