Til 1 person
Grød:
Topping (passer til 3-4 portioner grød):
Topping:
Begynd med at sætte dadlerne i blød et par timer, med mindre du bruger meget bløde dadler. Hæld vandet fra dadlerne og lad dem dryppe godt af.
Blend herefter dadlerne i en blender eller minihakker til de er findelte. Tilsæt de søde kartofler, kokosmælk, eddike, salt og vaniljepulver og blend til du har en glat creme. Hak pekannødderne groft og rør dem i cremen.
Toppingen holder sig tre-fem dage i køleskabet.
Grød:
Sæt hel boghvede og hel hirse i blød natten over.
Om morgenen skylles boghvede og hirsen grundigt og kommes i en kasserolle med 1 1/4-1½ dl. vand, lidt salt og 1 spsk. hørfrø.
Lad grøden koge sagte i 6-7 minutter og lad herefter grøden hvile yderligere 6-7 minutter. Tilsæt kanel og smag grøden til.
Hæld grøden i en skål og kom 1-2 spsk. sødkartoffel-pekantopping ovenpå. Pynt med lidt kanel og et par ekstra pekannødder.
Forrige artikelAllergi? Brug natur mod naturen
Næste artikelFå den direkte kilde til Omega 3-fedtsyrer gennem marine-alger