Morgenkvalme, aftenkvalme – helt normal kvalme

Jeg er lykkelig gravid, har netop opdaget det. Jeg fik slem kvalme og fik mistanke om, det kunne være graviditet.

Jeg er lykkelig. Men den kvalme og daglige (indtil flere) opkastninger kunne jeg godt undvære. Veninder siger, jeg skal spise knækbrød, før jeg står op. Men min kvalme er mest eftermiddag, og om aftenen kaster jeg så hele middagsmaden op og vakler i seng.

Om morgenen er jeg lidt søsyg, men egentlig ikke forkvalmet. Jeg er lidt forvirret her. Skal de første måneder bare overstås på denne måde?

Tak for et dejligt og særdeles lærerrigt blad med mange gode vinkler

Venlig hilsen Mette

 


 

Stort til lykke med, at du er gravid.

Morgenkvalme, aftenkvalme, hele dagen kvalme eller ingen som helst kvalme…alt er normalt.

Jeg vil næsten tro, at din aftenkvalme handler meget om træthed. Jeg vil tro, det er fordi du ikke får hvilet dig i dagens løb (det kan jo være umuligt, når du er på arbejdet) og derfor ”knækker filmen”.

Hvis du kan lægge dig lidt, når du kommer hjem, og kun spiser let aftensmad, vil jeg tro, det går bedre. Sørg for at hvile og sove en masse, også selvom det er kedeligt at være så træt. Gå tidligt i seng, sov længe i weekenden, tag middagslur når du kan.

Men man ER træt som nygravid. Efter første trimester kommer energien som regel igen. Der sker så mange processer i din krop i denne tid, og det er klart, det koster på energikontoen.

Så bed om hjælp, få andre til at lave mad, køb dig fra det, få hjælp til/med det praktiske og prøv at slappe af så meget du kan.

Sørg desuden for, at du ikke bliver alt for sulten i dagens løb. Et blodsukkerdyk kan udløse den ledeste kvalme. Så hav depoter i form af mandler, knækbrød, frugt, kiks osv på dig.

Jeg vil lige fortælle, at i min klinik behandler jeg mange, der har svært ved at blive gravide. Når de så opnår graviditet, er mange af dem lykkelige for at få kvalme, fordi det minder dem om, at den er god nok – ”Jeg er gravid!”. For nylig havde jeg en kvinde på briksen, der fortalte, at den kvalmebehandling, hun fik hos mig, havde virket ”for godt” (hendes kvalme forsvandt). Men det gjorde hende urolig for, om hun nu også var gravid. Ja, sådan kan det være.

Kh Catrine

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*