Nyheder

Motion modvirker nærsynethed

10. september 2008

En løbetur i det fri kan modvirke den belastning, som øjet udsættes for ved tung læsning. Det viser en undersøgelse af medicinstuderende, som over to år har fået testet deres syn.

De studerende, som motionerer mest, har bedst syn. Det er konklusionen på en undersøgelse, som læge Nina Jacobsen i forbindelse med sin ph.d. har foretaget, skriver MetroXpress.
Nina Jacobsen har to år fulgt en gruppe lægestuderende og undersøgt deres syn, og de data har hun sammenholdt med deres motionsvaner. Resultatet er, at motion er godt for øjnene.
»Min undersøgelse viser, at en times fysisk aktivitet om dagen kan modsvare tre timers lektielæsning i forhold til den negative effekt på øjnene. Hvis man ganger resultaterne op, tyder det faktisk på, at to timers daglig motion helt kan udligne belastningen på øjet,« forklarer Nina Jacobsen.
Det er dog ikke enhver form for aktivitet, der modvirker nærsynethed som følge af den daglige læsning. Forskning fra Australien viser, at motionen skal foregå i det fri.
På Glostrup Sygehus' øjenafdeling kan man bekræfte tendensen, selvom det endnu ikke er påvist, hvorfor der er en sammenhæng.
Kilde: Dagens Medicin

Forrige artikelBørn er blevet meget mindre søde

Næste artikelMotion redder ikke fede