Nyheder

Motivation på Sund Livsstil

8. september 2015

Bolbjergs Boost sælger motivation. På sundhedsmessen Sund Livsstil kan du høre om ”Bolbjerg Boost Open” og støtten til Julemærkehjemmene.

Vil du gerne tabe dig? Vil du gerne leve sundere? Så er du næppe alene – men den største hindring er motivationen. Du synes måske, at du har alt for travlt – men du har sikkert stadig tid til at se fjernsyn eller surfe på computeren.

Motivation og comfortzone

Det er motivationen, der får dig til at udfordre din comfortzone og bevæge dig ud i mørket på en løbetur, når sofaen lokker med hygge. Det er motivationen, der får dig til at tilberede et sundt måltid fra bunden efter en hård arbejdsdag, når pizzaen ellers lokkede i køledisken.

Men det kan knibe gevaldigt med den motivation. Det ved Anja Bolbjerg, der står bag Bolbjergs Boost. Hun sælger motivation – blandt andet gennem motivationsfaktoren Bolbjerg Boost Open, hvor hold à fire til seks deltagere kan tilmeldes og konkurrere mod hinanden. Det meste foregår ved hjælp af apps og internet – undtagen motionen og den sunde livsstil, som deltagerne må praktisere derhjemme.

Men deltagerne holdes til ilden ved hjælp af online tips, opmuntringer og workshops. Derudover kan de registrere deres sunde valg i det virtuelle Boost-univers, hvorefter der udregnes point. En løbetur på fem km giver f.eks. et vist antal point, men det gør en fedtfattig ret på middagsbordet også. På den måde kan deltagerne på holdet konkurrere med hinanden på point – uanset hvilke sunde valg, de tager.

Hjælp til Julemærkehjemmene

Bolbjerg Boost Open foregår fra 5. oktober til 22. november, og Anja Bolbjerg har besluttet at benytte lejligheden til at støtte de trængte Julemærkehjem. Hjemmene, der udgør et vigtigt tilbud til overvægtige børn, er kommet i økonomiske vanskeligheder, efterhånden som danskerne begyndte at konvertere julepost med julemærker til email. Men der er stadig et stort behov for hjemmene, som både er en tiltrængt helle for børn, der ofte er udsat for mobning, og et tilbud, hvor børnene kan få bedre kost- og motionsvaner.

–  Bolbjergs Boost handler om at motivere til at prøve nye ting og få motivation og forbedrede vaner med sig på en sjov og social måde – nøjagtigt ligesom et ophold på et Julemærkehjem gør. Derfor var det nærliggende at støtte Julemærkehjemmene, siger Anja Bolbjerg.

Holdene bestemmer støttens størrelse

Men det er op til de deltagende hold, hvor mange penge hjemmene skal modtage. Det er nemlig den totale mængde indsamlede point på vinderholdet, der veksles til en pengegave. For hver ti point gives én krone. Da hver deltager maksimalt kan optjene 9800 point i løbet af de syv uger, kan det altså konverteres til 980 kroner. Og da der kan være op til seks deltagere på et hold, kan det altså samlet resultere i 5880 kroner til Julemærkehjemmene.

Hvert hold skal betale 2400 kroner for at deltage i udfordringen.

Kom gratis på sundhedsmessen

Hør mere om Bolbjergs Boost og Bolbjergs Boost Open på sundhedsmessen Sund Livsstil i Øksnehallen, København, den 25. – 27. september.

Naturlis redaktion er der også i år, så du kan lægge vejen forbi vores stand og få en snak med skribenter eller brevkasseredaktører.

Du kan komme billigt med på messen med Naturli, hvis du printer rabatbilletten fra hjemmesiden. Læs mere her.

Forrige artikelNy forskning gennemhuller stenalderkost

Næste artikelFedme i ungdommen medfører enorm risiko