MSM er mad

Jeg vil gerne høre Carsten Vagn-Hansen om hans erfaring med MSM-kapsler til indvortes brug, og hvad de har god effekt imod.

Jeg har lymfekræft i 3 lymfer, som er under kontrol. Kan MSM-kapsler være skadelige for mig at indtage?

På forhånd tak


 

MSM – methylsulfonylmethan – er trods navnet et af de mindst giftige stoffer, der findes. En voksen mand skal tage mere end et kilo på en gang for at have 50 procent risiko for at dø af det. Der er aldrig rapporteret om alvorlige bivirkninger. Almindeligt bordsalt er langt mere giftigt. MSM er en kilde til svovl, der er et livsvigtigt og meget overset mineral. Svovl har stor betydning for mange af kroppens funktioner og væv og findes overalt. Det er i aminosyrer med til at stabilisere cellemembranerne, afgifte celler, styrke tarmslimhinderne, for hud og hår og for at dæmpe smerter. Mange B-vitaminer indeholder svovl, der også er nødvendigt for dannelsen af insulin. MSM er transportmolekylet, der sikrer, at der er svovl til rådighed overalt, hvor der er brug for det. Man kan i virkeligheden ikke kalde MSM for medicin. Det er mad.

Man har hidtil ment, at vi får nok svovl i vores mad, blandt andet i form af svovlholdige aminosyrer, men meget af svovlet fordamper fra maden, blandt andet ved kogning og stegning. Med alderen falder svovlindholdet i kroppen, så behovet øges. Normal dosis af MSM som tilskud er 2 gram (2000 milligram) to gange dagligt. Der er ingen grund til at tage mere end 5 gram i døgnet. Det øger ikke virkningen.

Mange gode hilsener

Carsten Vagn-Hansen

Speciallæge i almen medicin

1 kommentar

 • Henning Rolapp siger:

  Jeg har også en kraftig fornemmelse af at svovl bliver undervurderet.
  Jeg læser et sted at: “Svovl spiller en afgørende rolle for alle levende celler”. Og så er det jo mærkeligt, at man ikke taler om det i sundhedsmæssige sammenhænge, – Der er heller ikke svovl i nogen vitaminpiller. Derimod har jeg hørt at man i Polen og også i Israel kan komme i svovlbade. Og sikkert også andre steder. Og at det ovenikøbet er en gammel kurbad metode.
  Så der er nok noget om snakken, at svovl er godt for kroppen.

  Lad mig komme med en lille personlig tilføjelse:
  Jeg har en meget tydelig positiv effekt af at bade i havvand, det er en erfaring jeg har haft i mange mange år. Jeg har også mange gange beskrevet denne oplevelse i naturlig.dk. Jeg har gjort mig mange tanker om, hvorfor badning i havvand havde denne meget positive effekt for mig, men jeg har ikke rigtig følt mig helt sikker. I dag er jeg meget sikker på årsagen.

  Blandt så meget andet, så indeholder havvand svovl. Ikke meget, men det er let optageligt gennem huden. Og der er en fuldstændig klar sammenhæng mellem varigheden af mine enkelte badeforløb og og den positive virkning. Og når det er sådan en krystalklar sammenhæng, så er det fordi min krop er i underskud og får tilført noget manglende i løbet af badningen.

  Jeg vil foretage et lille spring og fortælle lidt om LØG.
  Løg indeholder også SVOVL Og når man opvarmer løg så mister det sin meget kraftige smag, og det er fordi svovlet forsvinder. Svovl i fødevarer kan simpelthen ikke tåle at blive opvarmet, så forsvinder det. Og det er endda meget følsomt over for opvarmning. Og derfor får mange af os slet ikke den mængde svovl som vi burde. Altså at SVOVL FORSVINDER inden man får det ned i kroppen.

  Derfor har jeg “opfundet” denne brug af løg. Tag et stort løg og skær det først i en masse småstykker. put det i en blænder med noget væske og sammen med andre passende ting. Det kunne måske være gryn, hvede eller havreklid m.m.m. En har også forslået honning men således, at når løget bliver blændet sammen disse ting, så forsvinder den meget skarpe løgsmag og løget uden opvarmning kan spises uden alt for meget løgsmag. Og således kan man få løgmassen ned uden en alt for kraftig løgsmag.

  Og så sker det forunderlige, at nu får jeg den samme virkning, som når jeg bader havvand.
  Løgmassen stimulerer og helbreder. Så derfor vil jeg foreslå alle med helbredsmæssige problemer. Prøv “Løgmetoden”, for vi mangler vist alle svovl.

 • Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

  Skriv et svar

  Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

  *