Opskrifter

Müslibrød

2. januar 2014

Sødt, saftigt og lækkert glutenfrit brød til enhver hyggestund – især til tetid.

1 stort brød i en form på ca. 29 x 14 x 7

Du skal bruge:

7,5 dl. vand

5 g gær

12 g loppefrøskaller

8 dadler

4 figner

50 g rosiner

25 g chiafrø

50 g sesamfrø

50 g solsikkekerner

75 g hel boghvede

50 g mandler

50 g kokosmel

2 tsk. kanel

1 tsk. kardemomme

½ tsk. ingefær

1 spsk. carob

½ tsk. salt

200 g rismel

100 g boghvedemel

Sådan gør du:

Rør vand og loppefrøskaller sammen og lad det stå 10 minutter, så det udblødes. Afvej imens de øvrige ingredienser. Hak mandler, figner og dadler groft og kom det i blandingen med loppefrøskaller. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør herefter det hele sammen. “Ælt” evt. med fingrene til sidst, mens dejen er i skålen. Lad gerne dejen hvile 15-20 minutter, så den bliver mere fast. Kom dejen i en rugbrødsform med bagepapir og glat overfladen på brødet med bagsiden af en grydeske dyppet i lidt vand.

Bages i 2 timer og 15 minutter ved 175 grader.

Tip: Ovnen skal være varm og bagetiden overholdes. Det er ligeledes vigtigt, at din form har ca. samme størrelse, for ellers er det ikke sikkert, bagetiden er helt den samme.

 

Fra bogen ‘Smager sødt’ – om gluten-, mælke- og sukkerfri lækkerier af Trine Vesteraa.

Forrige artikelTarmen kender svaret

Næste artikelDen fuldkomne balance gør rask