Sødt, saftigt og lækkert glutenfrit brød til enhver hyggestund – især til tetid.
1 stort brød i en form på ca. 29 x 14 x 7
7,5 dl. vand
5 g gær
12 g loppefrøskaller
8 dadler
4 figner
50 g rosiner
25 g chiafrø
50 g sesamfrø
50 g solsikkekerner
75 g hel boghvede
50 g mandler
50 g kokosmel
2 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
½ tsk. ingefær
1 spsk. carob
½ tsk. salt
200 g rismel
100 g boghvedemel
Rør vand og loppefrøskaller sammen og lad det stå 10 minutter, så det udblødes. Afvej imens de øvrige ingredienser. Hak mandler, figner og dadler groft og kom det i blandingen med loppefrøskaller. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør herefter det hele sammen. “Ælt” evt. med fingrene til sidst, mens dejen er i skålen. Lad gerne dejen hvile 15-20 minutter, så den bliver mere fast. Kom dejen i en rugbrødsform med bagepapir og glat overfladen på brødet med bagsiden af en grydeske dyppet i lidt vand.
Bages i 2 timer og 15 minutter ved 175 grader.
Tip: Ovnen skal være varm og bagetiden overholdes. Det er ligeledes vigtigt, at din form har ca. samme størrelse, for ellers er det ikke sikkert, bagetiden er helt den samme.
Fra bogen ‘Smager sødt’ – om gluten-, mælke- og sukkerfri lækkerier af Trine Vesteraa.