Muskelgigt med atypiske symptomer 

Jeg er en aktiv, stadig i job som indretningsarkitekt.

Efter et stykke tid at have haft ubehagelige smerter, der har flyttet sig rundt fra kæbe til skulder til lænd og en usædvanlig træthed, opsøgte jeg min læge. I telefonen mente han, det lød som muskelgigt. Men senere, da jeg fik taget en blodprøve hos ham, som ikke viste tegn på infektion i min krop, trak han i land med diagnosen, da jeg ikke havde de helt typiske tegn.

Alligevel skulle jeg samme dag (i fredags) starte på at tage Prednisolon, 25 gr i 3 dage, hvorefter jeg så skulle ringe og fortælle, om jeg havde fået det bedre efter at have taget pillerne.

Og det HAR jeg, Smerterne er 90 % væk, og jeg har fået meget mere energi (bortset fra at jeg har sovet dårligere).
Nu mener lægen igen, at jeg har muskelgigt og skal fortsætte med pillerne. Jeg skal til yderligere blodprøver, skal røngtenfotogrferes og have tid hos en reumatolog.

Jeg er typen, der 90% af tiden lever af antiinflamatorisk kost, ikke ryger og næsten ikke rører spiritus. Jeg går lange ture og gør gymnastik et par gange om ugen. Men det har i stigende grad undret mig (det sidste års tid), at jeg, når jeg vågner om morgenen, har meget tunge og ømme ben og fødder, som går over, når jeg er kommet op og igang med dagen (jeg har altid, som min mor, døjet med åreknuder o.a. benproblemer.)

Mit spørgsmål til dig Carsten Vagn Hansen er:
Da jeg ved, at de piller jeg skal til at tage, har nogle grimme bivirkninger, vil jeg ( som altid) foretrække, at jeg kunne komme mine problemer til livs ved at gøre en særlig indsats gennem min kost.
I så fald, hvad vil du anbefale?

Da jeg før har haft så megen god nytte af dine råd, ser jeg meget frem til at høre fra dig. 

Bedste hilsener, den 75-årige kvinde 

PS: Mine nylige problemer startede så småt og udviklede sig efter at jeg havde fået mit 2. corona-stik. Det er bare en tanke jeg har fået , da der er nævnt både muskel- og ledsmerter samt træthed som bivirkninger … 

 


 

Tak for mailen. Der er sandsynligvis en sammenhæng mellem corona-stikkene og reaktionen fra dit immunsystem i form af polymyalgia reumatica (”muskelgigt”), så det bør anmeldes som en bivirkning af vaccinerne.

Symptomerne er meget typiske, og den gode virkning af Prednisolon ligeledes. Så din læge har sikkert ret og har lagt en god plan. Jeg har nok ikke noget at tilføje. 

Mange gode hilsener 

Carsten Vagn-Hansen 

Skriv din mening - ikke til spørgsmål, send dem gennem brevkassen i stedet.

Skriv et svar

Husk at krydse af her!Denne anordning er desværre nødvendig, da vores inbox ellers oversvømmes af spam-mails, afsendt automatisk fra såkaldte mailrobotter.

*