Nyheder

Muskler giver sex – og dårligere helbred

9. juni 2009

En ny undersøgelse viser, at mænd med store muskler får mere sex. Men det har sin pris – og det overrasker forskere.

Det er forskere fra University of Pittsburgh i Pennsylvania, der konkluderer de to ting efter at have undersøgt flere end 5.000 mænd. Den undersøgelse har vist, at de naturligt muskuløse mænd havde haft flere sexpartnere end undersøgelsens mere spinkle, mandlige deltagere.

Til gengæld har muskelbundterne dårligere immunsystem. Det skriver newscientist.com, efter at undersøgelsens resultater er blevet offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Evolution and Human Behavior.

Overraskende resultat Undersøgelsen har vist forskerne, at mænd med svulmende overarme og veltrænede ”sixpack”-mavemuskler producerer færre hvide blodlegemer og mindre af det såkaldte C-reaktivt protein, der også bekæmper infektioner. At det ikke er lutter lagkage at have naturligt veltrænede muskler som mand, kommer bag på undersøgelsens ledende forsker.

”I nogle henseender er jeg overrasket over, hvor store omkostningerne er – det er noget, jeg ikke havde forudset,” siger William Lassek ifølge New Scientist.

Til gengæld kan de veltrænede mænd ifølge undersøgelsen prale med, at de ikke alene har haft flere sex-partnere, men at de også havde deres seksuelle debut i en yngre alder.

De 5.000 mænd, der deltog i undersøgelsen, var alle 18-49 år.

Kilde: fpn.dk

(oprettet 10. juni 2009)

Forrige artikelSe de 14 råd mod kræsne børn

Næste artikelTjek dit helbred i toilettet

Bliv medlem af Naturli+
helt gratis

 

Få tips og hacks til et lykkeligt liv med naturlig sundhed.

Velkommen du er nu tilmeldt Naturli+ klubben.